• 瀏覽: 21,612
  • 回覆: 132
  • 追帖: 3
睇緊粵語殘片文字版

買教訓啫
個個都試過蠢
只不過你多啲啫
感情講錢就梗變味家

唔信有人真係咁蠢

初頭大家都好堅持日日視像,但慢慢佢就用好忙做藉口,幾日一次,一星期一次,有時見面都只係同我講返學既事,或且問我拎錢。因為我一直都好信任佢,所以我對佢講既野深信不疑,但其實到頭來我只係佢既一部提款機。

佢畢咗業之後我都一直催佢返香港,但佢用疫情做理由,一直留喺外國,咁樣拖下拖下就拖咗差唔多成年.....

就喺最近一次我又同佢講起呢個話題,佢突然同我講佢想移民。我嚇咗一跳,因為我哋從來冇呢個打算。我問佢點解,佢只係話習慣咗呢邊生活,唔想再返香港,然後佢就叫我一齊同佢移民。

我當然唔肯,我份工做得幾好,點解要拋棄一切同佢去其他地方?我好直接咁拒絕咗佢,佢可能都估到我會拒絕佢,所以佢同我講,唔移民就分手.....

就係咁,呢個係佢同我講既最後一句說話,無論我之後點搵佢,佢都唔再覆我,直到呢一刻,我終於醒覺,其實所有野都係有預謀,佢有預謀咁走,喺佢眼中,我只係一部atm.....

其實我都唔願意咁諗佢,不過我哋有個common fd 同我講,原來佢一直有移民打算,亦都plan咗好耐,姐係原來我做咗好多年傻仔.....

引用:
原帖由 狂輸 於 2022-1-6 06:41 PM 發表
唔打都估到啦﹗
去到外國識個好過你唔要你都得啦﹗
好D嘅咪食下洋腸開下眼界再返嚟搵你囉﹗
點計都係你輸啦﹗
人傻錢多果然係定律。
女朋友 話要去外國、己經知劇情發展會點
去左成年 一定有食過洋腸。

引用:
原帖由 費達拿不廢 於 2022-1-7 10:36 AM 發表
初頭大家都好堅持日日視像,但慢慢佢就用好忙做藉口,幾日一次,一星期一次,有時見面都只係同我講返學既事,或且問我拎錢。因為我一直都好信任佢,所以我對佢講既野深信不疑,但其實到頭來我只係佢既一部提款機。

佢畢咗業之後我都一直催佢返香港,但佢用疫情做理由,一直留喺外國,咁樣拖下拖下就拖咗差唔多成年.....

就喺最近一次我又同佢講起呢個話題,佢突然同我講佢想移民。我嚇咗一跳,因為我哋從來冇呢 ...
你條女好忘恩負義,雖然感情吾能夠同錢銀掛鉤,不過無你嘅經濟支持佢未必有今時今日,居然一句分手就抹煞晒你嘅情感付出,浪費晒寶貴嘅光暗,超狗。

引用:
原帖由 費達拿不廢 於 2022-1-5 12:06 PM 發表
我同女朋友中學已經識,大學仲讀同一間,我屋企環境比較好,不過佢環境比較差,所以就算佢讀完大學想再讀碩士都冇錢。

我唔忍心見到佢咁,因為佢讀書叻過我,我提出我話供佢讀碩士。但呢一步行錯咗..... 導致之後我哋兩個都返唔到轉頭.......

佢話外國有一間u既course好有興趣,話香港暫時呢方面發展得比較慢,所以佢想去外國讀。其實我有猶豫,因為去外國就好貴,如果畀阿媽知道我資助佢去外國 ...
唔洗講喇,故事既發展應該係學完返嚟識咗第2個,佢會話因為大家既想法好唔同派埋好人咭就飛咗你。

指定唔姐還得到先好姐

引用:
原帖由 費達拿不廢 於 2022-1-5 12:06 PM 發表
我同女朋友中學已經識,大學仲讀同一間,我屋企環境比較好,不過佢環境比較差,所以就算佢讀完大學想再讀碩士都冇錢。

我唔忍心見到佢咁,因為佢讀書叻過我,我提出我話供佢讀碩士。但呢一步行錯咗..... 導致之後我哋兩個都返唔到轉頭.......

佢話外國有一間u既course好有興趣,話香港暫時呢方面發展得比較慢,所以佢想去外國讀。其實我有猶豫,因為去外國就好貴,如果畀阿媽知道我資助佢去外國 ...
故仔好老套

之後比人飛之類

引用:
原帖由 巧鬆啲 於 2022-1-5 02:59 PM 發表

我唔忍心見到佢咁,因為佢讀書叻過我,我提出我話供佢讀碩士。

好明顯佢唔只讀書叻過你…
只能說樓主蠢

引用:
原帖由 有效橢圓的秋葵 於 2022-1-5 04:13 PM 發表
係女都鐘意食洋腸,唔通鐘意食臘腸咩?
樓主可能擁有珍寶腸呢

引用:
原帖由 笨豬傻咪 於 2022-1-6 09:42 AM 發表
食過洋腸又點會返黎食臘腸
如果樓主是超級珍寶腸呢

引用:

成半層樓

引用:

樓主選擇錯誤

你唔係蠢,係有錢唔識洗啫