• 瀏覽: 11,588
  • 回覆: 105
佢本身食好少肉,但仲會煮畀我食,但慢慢佢開始唔食,得我自己一個人,佢變咗個素食撚
上星期佢同我講,佢劏隻蟹既時候覺得自己好殘忍,所以佢唔會再買肉買海鮮
結果我成個星期冇肉食,尋日忍唔住買咗盒叉燒返屋企食,食得好開心時佢返嚟,佢聞到好大陣叉燒味就作嘔,我就比佢搞到冇咩食慾.....
佢話如果我真係想食肉,會買素肉畀我,但素肉始終唔係肉,我要食真肉呀........

你老婆係咪有咗咋?

其實種植農作物時都有殺死害蟲,只不過佢哋唔識掙扎同哀鳴,重要嘅係珍惜大自然嘅嘢,食幾多殺幾多,殺生時快脆準確,唔好為享樂而殺生,好似釣魚咁我就唔欣賞,你不缺糧食,點解要釣佢上嚟?

食肉獸 VS 素食L

你咪話返佢聽:見到你日日食素,我望到都食唔落好想嘔。

又睇吓佢點樣囉!

珍惜太太...世間冇幾個人對生命發慈悲心>即係佛心

好事,恭喜

比著我, 離婚都有份

引用:
原帖由 發條橙 於 2021-12-9 04:27 PM 發表
佢本身食好少肉,但仲會煮畀我食,但慢慢佢開始唔食,得我自己一個人,佢變咗個素食撚
上星期佢同我講,佢劏隻蟹既時候覺得自己好殘忍,所以佢唔會再買肉買海鮮
結果我成個星期冇肉食,尋日忍唔住買咗盒叉燒返屋企食,食得好開心時佢返嚟,佢聞到好大陣叉燒味就作嘔,我就比佢搞到冇咩食慾.....
佢話如果我真係想食肉,會買素肉畀我,但素肉始終唔係肉,我要食真肉呀........
你就好。
大條道理出街食。

引用:
原帖由 發條橙 於 2021-12-9 04:27 PM 發表
少事啦,出街吃肉,甘簡單。好多男人都在外面偷吃。

引用:
總有折充方法吧,而且你哋都只係3餐中 只有晚餐1齊食吧?

引用:
原帖由 rest 於 2021-12-9 06:56 PM 發表
德國元首是2素食的

菜無生命?

突然做師姑

引用:
原帖由 rest 於 2021-12-9 18:56 發表
植物也是生命,已被證實,植物會被外來刺激而產生相應反應,只是過程十分緩慢。植物雖然無神經系統,但佢唔係無感覺,已有研究顯示,植物會透過根部去互通訊息。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]