• 瀏覽: 14,316
  • 回覆: 86
  • 追帖: 3
自從囡囡出咗世,成個人變晒,成日發脾氣,搞到3日一小哎,7日一大哎;又係佢講唔好喺個女面前嘈,最終次次喺個女面前嘈嘅就係佢;成日無理取鬧,成日要俾啲佢想要佢鍾意嘅答案,唔鍾意就發你脾氣,一係就俾面色我屋企人睇……仲有放工上車落車要報到、公司/同事打嚟問嘢要查家宅咁……想點啫……??

一巴車埋佢度啦,何必做老婆奴😂

引用:
原帖由 hahaman123 於 2021-12-5 11:29 PM 發表
一巴車埋佢度啦,何必做老婆奴😂
如果唔係為咗個女,簽埋紙啦!仲嘥力咩!

引用:
原帖由 簡大帝 於 2021-12-5 11:57 PM 發表

如果唔係為咗個女,簽埋紙啦!仲嘥力咩!
沒有仔女之前如何呢?

湊b好辛苦,體諒下拉

未生bb前好好地,生完bb 之後性情變咗可能係產後抑鬱呀!如果係嘅話要多關心多俾信心同安全感佢呀!

你老婆肯同你屋企人住埋一齊都好難得㗎!你盡量氹吓佢令佢開心吓呀!話曬十月懷胎生咗個女都好唔容易㗎!做老公嘅你遷就吓佢囉!

引用:
原帖由 簡大帝 於 2021-12-5 11:17 PM 發表
自從囡囡出咗世,成個人變晒,成日發脾氣,搞到3日一小哎,7日一大哎;又係佢講唔好喺個女面前嘈,最終次次喺個女面前嘈嘅就係佢;成日無理取鬧,成日要俾啲佢想要佢鍾意嘅答案,唔鍾意就發你脾氣,一係就俾面色我屋企人睇……仲有放工上車落車要報到、公司/同事打嚟問嘢要查家宅咁……想點啫……??
出面揾定個後備啦

引用:
原帖由 簡大帝 於 2021-12-5 11:17 PM 發表
佢第一次做媽媽壓力也超大,幫佢疏導下,比佢知道你理解佢。

引用:
睇E生啦!對你對佢刀有益!

你呢D男人多D關心同安撫下老婆啦,生仔揍B好辛苦架,身心俱疲呀

引用:
原帖由 冬眠強勁的水管 於 2021-12-6 01:58 AM 發表

沒有仔女之前如何呢?
結婚頭一年都冇嘢,幫奶奶手開飯洗碗之類(當然唔係當佢阿四,大家一齊幫手),奶奶姑奶都不知幾開心,跟住就好似老馮咁,乜都唔做,飯來張口……暗示明示過又唔老黎,唔鍾意就俾面色我屋企人睇……

引用:
原帖由 曾經昔日 於 2021-12-6 04:33 AM 發表
未生bb前好好地,生完bb 之後性情變咗可能係產後抑鬱呀!如果係嘅話要多關心多俾信心同安全感佢呀!

你老婆肯同你屋企人住埋一齊都好難得㗎!你盡量氹吓佢令佢開心吓呀!話曬十月懷胎生咗個女都好唔容易㗎!做老公嘅你遷就吓佢囉!
邊有一齊住吖,一結婚就搬出走啦!深知相見好同住難嘅道理……

對付呢啲女人要當自己啞唔好同佢講嘢,喺屋企直情當佢透明,過一段時間佢會開始驚,好有效

女人就係麻鳩煩,成日諗d野都好無里頭

你無輪用仲住屋企,仲要洗碗無工人即係窮撚啦,仲有家姐都一齊住,即係4對1, 你踢波比4條友圍會點呀? 你有唔係美斯!

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]