• 瀏覽: 9,908
  • 回覆: 76
其實我覺得我媽咪對大嫂算係唔錯, 不過唔知點解大嫂咩都中意比較一餐
之前大嫂上嚟食飯, 咁媽咪負責煮餸, 因為知佢鍾意食梅菜扣肉, 所以整咗比佢食
佢把口話好好食, 然後嗰日見佢fb post相, 就係到話我媽咪, 姐係佢奶奶, 明知佢減肥都仲要煮咁肥膩既野, 又話成枱餸佢都唔啱食, 又肥膩又熱氣, 係姑仔先鍾意食(佢指我), 拎同我佢比較, 然後成班人留言安慰佢, 我睇咗真係好想打電話鬧佢
我媽辛辛苦苦煮飯, 你唔識欣賞都算, 仲要踩多腳想點呢, 你如果有唔野唔食, 你唔一早講?根本你就係掉返轉嚟講, 永遠覺得奶奶錯, 自己就一d問題都冇!!!!!!

因為新抱唔會當奶奶係自己媽媽, 奶奶唔會當新抱係親生女, 好平常

佢錯就錯在加你Facebook 🥸

引用:
原帖由 第一城大姑奶 於 2021-12-2 06:10 PM 發表
因為新抱唔會當奶奶係自己媽媽, 奶奶唔會當新抱係親生女, 好平常
從頭到尾都係競爭關係

以前雞公仔尾彎彎做人新抱甚艱難, 呢個年代新抱都是溫室長大,做人奶奶甚艱難

其實係誤會
奶奶記得新抱鍾意嗰味菜式, 會次次都整,
一來佢自己煮得有信心, 二來曾經有人欣賞,
點知原來以前的欣賞可能只係客氣說話,
現在減肥更加避之則吉

老人家仲要去買去煮, 其實一之比一次吃力,
仲會越煮越差, 要體諒

咁無禮貌都有嘅 煮埋比你仲厭三厭四

引用:
原帖由 喵喵喵~ 於 2021-12-2 01:21 PM 發表
其實我覺得我媽咪對大嫂算係唔錯, 不過唔知點解大嫂咩都中意比較一餐
之前大嫂上嚟食飯, 咁媽咪負責煮餸, 因為知佢鍾意食梅菜扣肉, 所以整咗比佢食
佢把口話好好食, 然後嗰日見佢fb post相, 就係到話我媽咪, 姐係佢奶奶, 明知佢減肥都仲要煮咁肥膩既野, 又話成枱餸佢都唔啱食, 又肥膩又熱氣, 係姑仔先鍾意食(佢指我), 拎同我佢比較, 然後成班人留言安慰佢, 我睇咗真係好想打電話鬧佢
...
睇到你好激動。
姑仔唔嫁,真係唔會明奶奶同新抱係咩關係。

近朱者赤,你阿嫂個圈子啲人都係雙面人,咁佢就好自然變成雙面人,所以我幾時都話,娶老婆仲要睇埋佢班閨蜜心地好唔好,攞到著數仲要唱人。

引用:
原帖由 喵喵喵~ 於 2021-12-2 01:21 PM 發表
...
種壞咗佢~

引用:
原帖由 工廠男 於 2021-12-3 03:08 PM 發表

睇到你好激動。
姑仔唔嫁,真係唔會明奶奶同新抱係咩關係。
想聽吓你嘅意見,非常有效的

唉啲!你仲細呀!睇嘢睇表面呀!
你大嫂曬緊命呀!話佢奶奶好人到煮咗成枱嘅餸,佢減肥食唔多都有奶奶煮大把嘢食呀⋯⋯逆向曬命緊咋!哈哈!

好多人留言安靜佢?更多人暗啞底妒忌死佢有奶奶錫住唔使煮呀!你真係傻妹嚟!哈哈!

引用:
原帖由 miass 於 2021-12-4 02:04 AM 發表

想聽吓你嘅意見,非常有效的
有人話兒女債,不孝子,不肖子,激死老豆搵山拜。
唔係當時人,唔會明佢哋關係。聽立聽過
我唔會話帖主大嫂係好人,亦好太機會係衰人。
不過,帖主話唔明點解?
到帖主做人新抱,可能會有一番領悟。
未聽過牙痛會死人,不過牙痛時就痛不欲生。

引用:
原帖由 工廠男 於 2021-12-4 02:11 AM 發表

有人話兒女債,不孝子,不肖子,激死老豆搵山拜。
唔係當時人,唔會明佢哋關係。聽立聽過
我唔會話帖主大嫂係好人,亦好太機會係衰人。
不過,帖主話唔明點解?
到帖主做人新抱,可能會有一番領悟。
未聽過牙痛會死人,不過牙痛時就痛不欲生。
所以鍾意同你傾吓計,句句真言

有啲女人post自己手揸一紮花
然後留言:花~真係收到唔想收。

唔通真係唔想收咩?
因乜?逆向曬命囉!哈哈!

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]