• 瀏覽: 5,867
  • 回覆: 24
喺你哋睇嚟,結婚之後嘅生活,同自己未結婚嗰陣想象嘅一樣呀? 點解部分人都會覺得結婚之後嘅生活質量直線下降,寧願唔結婚

引用:
原帖由 冬寒回收的豬豬 於 2021-12-1 09:41 PM 發表
喺你哋睇嚟,結婚之後嘅生活,同自己未結婚嗰陣想象嘅一樣呀? 點解部分人都會覺得結婚之後嘅生活質量直線下降,寧願唔結婚
我婚後同想像有少少出入,不過尚算滿意。

引用:
原帖由 冬寒回收的豬豬 於 2021-12-1 09:41 PM 發表
喺我睇嚟,結婚之後嘅生活,同自己未結婚嗰陣想象差不多,我地有婚前輔導,傾過啲錢銀 家務 等等,亦都試過住埋3個月 預先感覺下,現在酒店 成日有長租優惠 要做好簡單。

相見好同住難 咁樣講不難明白吧,有媽千日好 俾底家用就可以做少爺少奶,到1齊住會遇到各種問題,平時拍拖 食飯 去下旅遊 根本無咁多意見分歧,習慣唔同等等。
1齊住嘈完 都係同一張床訓,冇得避,同1日最多見幾個鏡頭的拍拖,多好多沖突

婚姻帶嚟嘅係你如果婚後好想同另一個女人或多幾個女人拍拖就要開始日日講大話扮傻扮懵扮忙扮加班扮多朋友結婚生日打波打牌

引用:
肯定不一樣呀結婚之前一個人結婚之後倆個人,結婚之前一個家結婚之後倆個家。你現在沒感受到不代表以後沒有等有了仔燈父母老了,很多問題的

拍拖時,女友美艷動人
婚後,佢啱啱瞓醒個樣,顛婆一個

幫隻無腳雀仔裝返對腳咁解

家庭囉

引用:
原帖由 bigasss 於 2021-12-5 04:52 PM 發表
拍拖時,女友美艷動人
婚後,佢啱啱瞓醒個樣,顛婆一個
婚後要做務,洗廚房,厠所,拖地,買餸煮飯,洗碗,洗衫,燙衫...。做女時,回家就有飯食,連碗都不用洗。

問我識唔識得入電芯?屋企要瞓喺浴缸

引用:
原帖由 Clumsy117 於 2021-12-5 06:25 PM 發表

婚後要做務,洗廚房,厠所,拖地,買餸煮飯,洗碗,洗衫,燙衫...。做女時,回家就有飯食,連碗都不用洗。
好懷念佢彎腰洗碗時,我在背後突襲熊抱

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]