• 瀏覽: 978
  • 回覆: 14
  • 追帖: 1
係兩年前…男朋友話初時同2個女仔(其中一個係TB)去飲嘢,之後單獨同非TB 既 (我叫佢A)飲到醉晒訓地下俾差狗執屍送上的士車番屋企….
佢死後話乜都冇做過,乜真係唔會kiss,攬攬錫錫?

當時隔咗好耐先至原諒佢,佢亦都冇好清楚我哋解釋返全部事情,都係我問一句佢答一句,甚至乎有啲不耐煩。 我知A係Wet妹當時有男朋友。

時至今日,最近佢又飲醉番黎,令我再次想起….

講番少少背景…
我地兩個拍左12年,未結婚,搬左出黎住好多年,平時感情可能算正常有互動。
但近呢一兩年轉左工,升左職,佢話忙左,辛苦,所以多左放工係公司同人吹水,好遲番黎。我問佢係同男既同事多,有時係一個已婚女上司(我都認識對方既)。

引用:
原帖由 JoleeJolee 於 2021-11-30 10:34 PM 發表
係兩年前…男朋友話初時同2個女仔(其中一個係TB)去飲嘢,之後單獨同非TB 既 (我叫佢A)飲到醉晒訓地下俾差狗執屍送上的士車番屋企….

當時隔咗好耐先至原諒佢,佢亦都冇好清楚我哋解釋返全部事情,都係我問一句佢答一句,甚至乎有啲不耐煩。 我知A係Wet妹當時有男朋友。

講番少少背景 ...
如果飲到咁樣仲要比人發現,而發現佢個陣又唔係兩個係酒店賓館

唔通真係兩個當街搞野咩,表面証據都唔MAKE SENSE嘅

其他交流就唔清楚,妳又無描述出嚟

既然不能証實,又証據偏向於佢清白,咁妳就唔好耿耿於懷

12年時間,妳點會唔知佢咩為人?佢有咩異常妳一定FEEL到,但係妳覺察唔到對方有咩不忠徵兆

妳仍然咁擔心,會唔會係呢12年妳慣左依賴佢,而家已經成為習慣,所以妳怕失去佢,失去個種依賴?可能妳真係缺乏安全感姐

妳有無做開野?有無進修或者乜野理想目標?

引用:
原帖由 mikemak2 於 2021-11-30 10:55 PM 發表

12年時間,妳點會唔知佢咩為人?佢有咩異常妳一定FEEL到,但係妳覺察唔到對方有咩不忠徵兆

妳仍然咁擔心,會唔會係呢12年妳慣左依賴佢,而家已經成為習慣,所以 ...
因為由本來3人行變左1:1 
中間發生咩冇人知
Until街度俾狗執番黎…

佢以前有玩過友app同女flirt 口花花

引用:
原帖由 mikemak2 於 2021-11-30 10:55 PM 發表

妳仍然咁擔心,會唔會係呢12年妳慣左依賴佢,而家已經成為習慣,所以 ...
多謝你睇我文
我收入穩定既
不過佢俾唔到太多安全感我就真嘅..,不論經濟上,定係責任感。

引用:
原帖由 JoleeJolee 於 2021-11-30 11:39 PM 發表

因為由本來3人行變左1:1 
中間發生咩冇人知
Until街度俾狗執番黎…

佢以前有玩過友app同女flirt 口花花
可能佢已經定左性呢?12年都仲係揀返妳,以前個d可能祇係貪玩未定性

因為都相處咁長時間,激情無左係真嘅,妳倆已經變成互相依賴,如果佢係有野妳會察覺到佢對妳淡左,或者厭煩,又或者成日早出晚歸唔返屋企,搵又搵唔到人鬼鬼崇崇,總之會唔同左妳feel到

但而家祇係妳係度不停疑慮,而又實際見唔到佢有乜野異樣

妳又唔係躺平族係個家淨係攤係度問佢攞錢享受,平日就漫無目的high tea吹水又一day,妳如果唔係個種人,咁可能祇係妳習慣左同佢相處,覺得悶,悶到妳唔信佢都可以咁忍受,於是妳無安全感,驚佢出面有野

妳同佢平時交流多唔多?定已經變左例行公事,所以有時大家懶得講,反而唔知道對方諗乜,於是妳又擔心佢當妳淡左嫌棄妳?

引用:
原帖由 mikemak2 於 2021-11-30 11:59 PM 發表

可能佢已經定左性呢?12年都仲係揀返妳,以前個d可能祇係貪玩未定性

因為都相處咁長時間,激情無左係真嘅,妳倆已經變成互相依賴,如果佢係有野妳會察覺到佢對妳淡左,或者厭煩,又或者成日早出晚歸唔返屋企,搵又搵唔到人鬼鬼崇崇,總之會唔同左妳feel到

但而家祇係妳係度不停疑慮,而又實際見唔到佢有乜野異樣

妳又唔係躺平族係個家淨係攤係度問佢攞錢享受,平日就漫無目的high tea吹水又一day,妳 ...
佢做飲食嘅,依家都真係有時早出晚歸,總之一返工就唔見咗人影,就算係我身體有事,做手術當日佢都冇請假…
我feel到係淡咗嘅,因為佢唔會主動攬我同錫我,就係明顯令到我有而家呢種不安。我真係唔知係淡咗定係我老咗唔靚,或者佢出面有心儀嘅對象,定係純粹我諗多咗。

咁多年都結唔到婚,就算佢有錢都好,都唔會留起可能準備結婚(買戒指),洗下洗下,或者都會投資輸番晒。

我所有嘅青春都比晒佢,佢係我嘅初戀,我大學識佢嘅。但係我真係越嚟越睇唔到我哋嘅未來。

引用:
原帖由 JoleeJolee 於 2021-12-1 12:28 AM 發表

佢做飲食嘅,依家都真係有時早出晚歸,總之一返工就唔見咗人影,就算係我身體有事,做手術當日佢都冇請假…
我feel到係淡咗嘅,因為佢唔會主動攬我同錫我,就係明顯令到我有而家呢種不安。我真係唔知係淡咗定係我老咗唔靚,或者佢出面有心儀嘅對象,定係純粹我諗多咗。

咁多年都結唔到婚,就算佢有錢都好,都唔會留起可能準備結婚(買戒指),洗下洗下,或者都會投資輸番晒。

我所有嘅青春都比晒佢,佢係 ...
做飲食而家呢個市道個差,又真係好多人唔敢請假嘅,都未必係乜野決定性嘅徵兆

兩個人一齊12年,由初戀到而家得返依賴,妳地有無諗過主動制造返浪漫同激情?佢唔積極咪妳主動囉,小驚喜個d都得架,去睇下燈飾都得掛,諸如此類啦花d心思試下囉,大家都無無謂,放工食飯沖涼家務訓覺第二招又返工,大家都唔主動d祇有越對越悶越淡,妳而家唔算好老姐,對自己有d信心,推算返妳而家咪三十幾左右,女人打扮下,有d情趣有d心思,都仍然可以好有吸引力嘅,無火花就制造火花,唔好成日攤起度烏wet長期成個黃面婆咁樣,靚唔靚係睇妳有無自信,我言談間感覺妳缺乏呢樣野從而導致妳連安全感都缺失埋,當然激情係相對嘅,妳都要同佢講下妳嘅諗法,希望大家都努力制造下驚喜同浪漫,睇下work唔work先

可能撻返著呢,佢就對妳難捨難離架啦

如果佢再有可疑嘅舉動先講啦,先重新激活妳d之間嘅關係

再來問佢對結婚同將來呀,生兒育女個d有咩打算,如果佢都係支支五五嘅,或者模稜兩何嘅,咁妳先要留意下佢係咪有咩異常,如果無,祇係一直咁拖住拖住,不如好聚好散,各自搵自己幸福算啦,未夠四十又未生B,搵過個都唔係無可能

有時初戀未必行到最後,就算唔係外遇都真係有可能唔夾,祇係得返慣性同依賴同唔捨得,如果各自認清唔係自己想要嘅生活,不如放手大家祝福對方,唔好擔誤大家嘅時間又要夾硬相對無言

引用:
原帖由 mikemak2 於 2021-12-1 12:56 AM 發表

做飲食而家呢個市道個差,又真係好多人唔敢請假嘅,都未必係乜野決定性嘅徵兆

兩個人一齊12年,由初戀到而家得返依賴,妳地有無諗過主動制造返浪漫同激情?佢唔積極咪妳主動囉,小驚喜個d都得架,去睇下燈飾都得掛,諸如此類啦花d心思試下囉,大家都無無謂,放工食飯沖涼家務訓覺第二招又返工,大家都唔主動d祇有越對越悶越淡,妳而家唔算好老姐,對自己有d信心,推算返妳而家咪三十幾左右,女人打扮下,有d情趣有d心 ...
多謝你呀,聽完你講我都的確反思返自己係咪唔夠吸引力,可能一齊住得耐,邊一面都比對方睇晒,尤其男性係觀感動物,的確係會差一啲嘅。

或者嚟緊的起心肝減肥,可能我都去下識番多d人, 我相信吸引力法則。

放低佢,減輕自己對佢嘅在意,擺返專注力喺自己度,可能係一個出路。

既然一直不信任對方,或者要慎重考慮是否分手。

呢個刺一旦有了,就很難去除

引用:
原帖由 JoleeJolee 於 2021-11-30 10:34 PM 發表

講番少少背景 ...
其實都一齊12年啦,我相信真係有愛有感情係裡面嘅,可以試下大家搶救一下

你男友挺花心的啊

如果經常懷疑, 日子過得唔輕鬆

都幾心煩架

佢去飲酒有女仔唔帶埋你去一齊飲咁樣就唔啱啦