• 瀏覽: 3,384
  • 回覆: 24

你咁在乎佢哋咪主動啲關心吓佢哋囉!

問句:
等我關心吓老友先,你哋三個最近都忙啲咩呢?

一次過關心曬三個,講到明當佢哋係老朋友,一定會有一個先回覆㗎!羊群效應之下三個都會彩返你㗎!咁咪得囉!

佢唔當你係朋友,你咪慢慢搵過d新朋友囉

引用:
原帖由 ghagjavbzjhs 於 2021-11-30 09:13 PM 發表
曾經我地有5個fd ,就建咗一個群組,入面有我地5個,後來有一個fd ,因為揾咗另一班fd 再冇同我哋講過任何野,從此個個群就冇用到。
後來我哋開咗另一個群有4個人,我哋d 關係一直都好好,但放完個假期後,唔知做乜嘢佢地好似唔係好想同我講嘢咁,又好似我講咩佢地都唔聽唔答,就算答都只係一兩句,有一個fd 所有野都只係同其他兩個人講,我唔搵佢佢都唔會搵我(我之前同佢最fd 識咗5年)。
係今日人哋講比 ...
變幻才是永恆,何況你只得5年相識,你唔可以去識新朋友咩?

況且又不是絕交,玩唔埋咪唔搵你囉,你可以搵其他人⋯

引用:
原帖由 ghagjavbzjhs 於 2021-11-30 09:13 PM 發表
曾經我地有5個fd ,就建咗一個群組,入面有我地5個,後來有一個fd ,因為揾咗另一班fd 再冇同我哋講過任何野,從此個個群就冇用到。
後來我哋開咗另一個群有4個人,我哋d 關係一直都好好,但放完個假期後,唔知做乜嘢佢地好似唔係好想同我講嘢咁,又好似我講咩佢地都唔聽唔答,就算答都只係一兩句,有一個fd 所有野都只係同其他兩個人講,我唔搵佢佢都唔會搵我(我之前同佢最fd 識咗5年)。
係今日人哋講比 ...
同我個case有啲似,5個變4個。4個的群只係大時大節講句聖誕快樂。今年其餘3個冇人記得我生日。我地識左廿年。我呢幾日想打算退群了。從此冇朋友

引用:
係今日人哋講比 ...
成長必經,放下吧。

引用:
原帖由 大腳熊 於 2021-12-26 10:35 PM 發表

同我個case有啲似,5個變4個。4個的群只係大時大節講句聖誕快樂。今年其餘3個冇人記得我生日。我地識左廿年。我呢幾日想打算退群了。從此冇朋友
但現階段處於一個限定空間,如果唔同佢哋fd真係可能得一兩個fd😂,個幾個fd仲要係有仔,可能根本都冇乜時間理我😂

引用:
原帖由 ghagjavbzjhs 於 2021-12-30 06:52 PM 發表

但現階段處於一個限定空間,如果唔同佢哋fd真係可能得一兩個fd😂,個幾個fd仲要係有仔,可能根本都冇乜時間理我😂
咁樓主你都識返個在乎你既男士啦

引用:
原帖由 大腳熊 於 2021-12-26 10:35 PM 發表

人大個左難免最在乎既都係各自另一半,始終對既時間相處既時間係最多,朋友好既就定期見一下,無咁多聯絡既就可能隔好耐先見一次,而且流於表面既話,往往無咁多心去上心,何況仲要記得你生日呢?

引用:
原帖由 gpoint2 於 2021-12-31 01:19 PM 發表

人大個左難免最在乎既都係各自另一半,始終對既時間相處既時間係最多,朋友好既就定期見一下,無咁多聯絡既就可能隔好耐先見一次,而且流於表面既話,往往無咁多心去上心,何況仲要記得你生日呢?
我地4個一直在群有聯絡,每次傾計就是有人生日送上祝福,咁多年都係咁。

引用:
原帖由 ghagjavbzjhs 於 2021-12-30 06:52 PM 發表

朋友既野,都係隨緣比較好

引用:
原帖由 大腳熊 於 2021-12-31 01:42 PM 發表

我地4個一直在群有聯絡,每次傾計就是有人生日送上祝福,咁多年都係咁。
咁睇落慢慢變得形式化咁喎,咁仲有無大家約下出去食飯?

引用:
原帖由 大腳熊 於 2021-12-31 01:43 PM 發表

朋友既野,都係隨緣比較好
到大個左真正在乎你既就剩餘你既另一半同家人

引用:
原帖由 gpoint2 於 2021-12-31 02:39 PM 發表

咁睇落慢慢變得形式化咁喎,咁仲有無大家約下出去食飯?
疫情之後沒有了。最後我離開左個群,反而最fd果個第二日問我咩事。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]