• 瀏覽: 11,275
  • 回覆: 55
有個女親戚當年奉子成婚,個男仔本身都無正常職業,但都同佢結咗婚,因為個男仔應承佢會搵份工,好好養大個bb

一開始真係認真搵工,都搵到長工,但嫌辛苦,而且同以前d壞朋友割唔斷,繼續出去搞事,仲要做埋犯法野,入去坐一陣又出返嚟。出返嚟又喊住求我女親戚原諒佢,結果心軟原諒佢一次又一次

但得到既結果係不斷犯事,入咗去再出返嚟,已經係慣犯,今次又唔知坐幾耐..... 睇到都心酸,又話會改過,男人話改過真係唔好信,得把口咋.....

好多男人都係 得把口 😑

有咩所謂呢?出出入入咪當佢去行船或公幹囉!
因為江山易改,本性難移嘛!

男人信得過,豬乸都會上樹

引用:
原帖由 花花822 於 2021-12-1 10:46 AM 發表
男人信得過,豬乸都會上樹
我想做那隻豬乸,會上樹幾好啊。

引用:
原帖由 Bathsheba 於 2021-11-30 05:24 PM 發表
有個女親戚當年奉子成婚,個男仔本身都無正常職業,但都同佢結咗婚,因為個男仔應承佢會搵份工,好好養大個bb

一開始真係認真搵工,都搵到長工,但嫌辛苦,而且同以前d壞朋友割唔斷,繼續出去搞事,仲要做埋犯法野,入去坐一陣又出返嚟。出返嚟又喊住求我女親戚原諒佢,結果心軟原諒佢一次又一次

但得到既結果係不斷犯事,入咗去再出返嚟,已經係慣犯,今次又唔知坐幾耐..... 睇到 ...
真係改過都有, 不過唔多囉.

引用:
原帖由 Bathsheba 於 2021-11-30 05:24 PM 發表

但得到既結果係不斷犯事,入咗去再出返嚟,已經係慣犯,今次又唔知坐幾耐..... 睇到 ...
如果嗰男人改唔到, 個女人改嫁會唔會更加易D呢.

引用:
原帖由 Bathsheba 於 30-11-2021 05:24 PM 發表

男人不壞,女人不愛

話唔定撈到粗嘢返嚟 到時咪掂晒

引用:

家陣唔改好似系你親戚呢!
系佢自己唔改對佢嘅信任, 怪得邊個

根本不應同廢男一齊

信唔過

引用:

你個親戚咪又係講大話。
又話原諒一次,結果一次又一次。

如果,只係睇佢個人,就冇討論空間。
又如果,你信輪迴,還債,命運。
就當自己今世修行緊。

最初個男有問題,之後變左個女有問題

搬屋轉工轉電話轉學校...攪掂

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]