• 瀏覽: 4,444
  • 回覆: 55
今日放學我仔話我知佢小息飲多左水, 上堂好急。老師以為佢小息無去,唔批准。於是,佢忍左一堂之後,到臨放學就賴咗。 大家仔仔有冇試過在學校賴尿? 歡迎分享。

在學校瀨屘/尿會好影響小朋友自尊心, 因為會被同學笑,
老師唔比去廁所真係不可接受,
寧願捉到小朋友講大話去廁所為了玩, 才責罰,
也不應該唔比小朋友去廁所

引用:
原帖由 tearstream 於 2021-11-30 04:43 PM 發表
在學校瀨屘/尿會好影響小朋友自尊心, 因為會被同學笑,
老師唔比去廁所真係不可接受,
寧願捉到小朋友講大話去廁所為了玩, 才責罰,
也不應該唔比小朋友去廁所
老師應該係想殺雞警猴

引用:
原帖由 Sinsin113 於 2021-11-30 04:46 PM 發表

老師應該係想殺雞警猴
結果你的小朋友做了犧牲品

引用:
原帖由 tearstream 於 2021-11-30 04:49 PM 發表

結果你的小朋友做了犧牲品
你仔有沒試過?

引用:
原帖由 Sinsin113 於 2021-11-30 04:52 PM 發表

你仔有沒試過?
我自己試過

引用:
原帖由 tearstream 於 2021-11-30 04:53 PM 發表

我自己試過
都唔知D老師點諗

引用:
原帖由 Sinsin113 於 2021-11-30 05:04 PM 發表

都唔知D老師點諗
佢地諗:
剛剛小息完, 冇理由又要去廁所,
上完呢堂小息, 冇理由忍唔到,
一個話去廁所, 個個都跟住話要去, 秩序冇晒.

好過賴屎啦

引用:
原帖由 tommwins 於 2021-12-1 01:42 AM 發表
好過賴屎啦

引用:
原帖由 Sinsin113 於 2021-11-30 03:59 PM 發表
今日放學我仔話我知佢小息飲多左水, 上堂好急。老師以為佢小息無去,唔批准。於是,佢忍左一堂之後,到臨放學就賴咗。 大家仔仔有冇試過在學校賴尿? 歡迎分享。
你要幫仔出頭,向主任或副校投訴,唔係講笑。

引用:
原帖由 工廠男 於 2021-12-1 03:10 PM 發表

你要幫仔出頭,向主任或副校投訴,唔係講笑。
不怕被報仇嗎?

引用:
原帖由 Sinsin113 於 2021-12-1 04:15 PM 發表

不怕被報仇嗎?
我唔怕。
從前,我小朋友仲細,不停向主任投訴。
但,強調我只係反應事實,係用家長立場。再補充唔會要求學校處罰老師,因為明白老師都有立場。
其實,會有4個良好效果。
1,小朋友知道你有代佢出頭,即係你唔會當小朋友講廢話,小朋友唔識分重要與否,想佢肯下次同你講學校事情,就要重視佢說話。
2,唔處罰老師大家易落台,其實校方管理層唔怕罰老師,因為係家長要求,投訴呀嘛。反而唔處罰老師管理層會怕L咗你,覺得你好L麻煩,要特別小心處理。
3,令校方知道你係一個關心保護學生權益的家校。
4,了解校方邊個管理層負責邊件事,到時有乜事就,問,問,問。

引用:
原帖由 Sinsin113 於 2021-11-30 03:59 PM 發表
忍料唔好呀

引用:
原帖由 工廠男 於 2021-12-1 06:04 PM 發表

我唔怕。
從前,我小朋友仲細,不停向主任投訴。
但,強調我只係反應事實,係用家長立場。再補充唔會要求學校處罰老師,因為明白老師都有立場。
其實,會有4個良好效果。
1,小朋友知道你有代佢出頭,即係你唔會當小朋友講廢話,小朋友唔識分重要與否,想佢肯下次同你講學校事情,就要重視佢說話。
2,唔處罰老師大家易落台,其實校方管理層唔怕罰老師,因為係家長要求,投訴呀嘛。反而唔處罰老師管理層會怕 ...
我都贊成向學校投訴

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]