• 瀏覽: 15,329
  • 回覆: 54
想瘦想減肥成功,點都係食少d郁多d,我都有做下運動,不過一星期最多一兩次,已經頂盡晒,想操到有d shape 同埋想減下對大脾,係咪要堅持每日都做?

引用:
原帖由 Liptontee 於 2021-11-30 03:23 PM 發表
想瘦想減肥成功,點都係食少d郁多d,我都有做下運動,不過一星期最多一兩次,已經頂盡晒,想操到有d shape 同埋想減下對大脾,係咪要堅持每日都做?
1. 運動係應該用作強身健體之用,應該要學習運動,時常做運動。運動主要有練 心肺、增肌、柔軟度、平衡協調性運動等。
2. 每個人肥的位置都唔一樣,瘦身時瘦邊個部位先每個人亦唔一樣,也無法控制,只能堅持下去你想瘦的位置必定會瘦,這些與DNA很有關係。
3.運動係可以日日做,例如增肌運動全身有很多唔同部位的肌肉可以操練,今日練腳明天練胸後天練背⋯⋯令全身肌肉得到訓練,循環方式練習又可以令肌肉得到休息。如果自問對運動比較陌生建議搵專業人士教授,千萬唔好諗住有雙腳就代表識跑步的心態, 加油啦。
運動一係唔好做,做就要要求自己一定要培養出興趣同追求進步心態,如果中途斷左唔做,必定會建立出不良的感受,咁以後就更難去開始運動,千萬不要 能動的時候不多動,不能動的時候很想動,日常中有好多野唔係必然,大家一齊珍惜。

每日個schedule抽起某段時間出嚟做,做得幾個星期慣咗就容易keep到。

引用:
原帖由 Liptontee 於 2021-11-30 03:23 PM 發表
一星期一兩次如果強度做得夠係可以練到線條

引用:
原帖由 小志仔 於 2021-12-1 08:20 AM 發表

1. 運動係應該用作強身健體之用,應該要學習運動,時常做運動。運動主要有練 心肺、增肌、柔軟度、平衡協調性運動等。
2. 每個人肥的位置都唔一樣,瘦身時瘦邊個部位先每個人亦唔一樣,也無法控制,只能堅持下去你想瘦的位置必定會瘦,這些與DNA很有關係。
3.運動係可以日日做,例如增肌運動全身有很多唔同部位的肌肉可以操練,今日練腳明天練胸後天練背⋯⋯令全身肌肉得到訓練,循環方式練習又可以令肌肉得 ...
謝謝分享

謝謝分享

引用:
同你媽講,500蚊一日,見我邊日冇做運動就問我攞500蚊做懲罰。

人地堅持到, 所以人地咪做到有shape囉, 運動就係最直接, 有付出有收獲, 不過我知有好多人同你一樣都係想減大脾,係會配合埋做機, 效果快D

做唔到每日做,咪每周2次囉,無謂迫。
2次有質素,好過7次求求其其交功課咁。

而家無返工,我都試吓堅持一個星期去Gym room做三次運動,目的只係減肥,身體亦都可以好啲,暫時唔敢想操到有shape住

我淨係習慣到一星期做4次運動
都要俾其他日子自己休息吓 / 做吓其他嘢, 如果唔係好難成為習慣

引用:
原帖由 可愛的妹頭 於 2021-12-1 04:36 PM 發表
人地堅持到, 所以人地咪做到有shape囉, 運動就係最直接, 有付出有收獲, 不過我知有好多人同你一樣都係想減大脾,係會配合埋做機, 效果快D
兜個圈原來又係自問自答賣廣告

引用:
原帖由 可愛的妹頭 於 2021-12-1 04:36 PM 發表
做咩機?個d凍脂溶脂機?

引用:
原帖由 Liptontee 於 2021-12-2 04:06 PM 發表

做咩機?個d凍脂溶脂機?
垃圾機

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]