• 瀏覽: 15,456
  • 回覆: 54
引用:
原帖由 Liptontee 於 2021-12-2 04:06 PM 發表

做咩機?個d凍脂溶脂機?
個d好似淨係做到溶脂, Train唔到肌肉,我聽得最多係BTL既Emsculpt NEO, 增肌同時減脂, 咁個shape先會出, 有d位例如大脾位運動好難train到, 呢部機應該幫到

引用:
原帖由 Liptontee 於 2021-11-30 03:23 PM 發表
想瘦想減肥成功,點都係食少d郁多d,我都有做下運動,不過一星期最多一兩次,已經頂盡晒,想操到有d shape 同埋想減下對大脾,係咪要堅持每日都做?
平時可多選行樓梯,多行路,已經有幫助了

唔管系何種減肥方式,到了一定時候都會遭遇平台期,出現減唔下去嘅狀態,就系要堅持才行。

很多人不能堅持運動, 是因為做完運動, 卻不見效果............有些卻越做越肥.............

如果每次運動量不足, 時間不足...........反為會因身體只消耗血糖, 增加肚餓感, 食多了...........

做運動要運動量足夠, 時間足夠, 次數夠頻密..........才可燒脂........
另外, 一定要免零食...........否則, 不如唔好做運動...............
見到有效果, 便會繼續.............

引用:
原帖由 可愛的妹頭 於 2021-12-3 04:49 PM 發表

個d好似淨係做到溶脂, Train唔到肌肉,我聽得最多係BTL既Emsculpt NEO, 增肌同時減脂, 咁個shape先會出, 有d位例如大脾位運動好難train到, 呢部機應該幫到
垃圾機

引用:
原帖由 weiiiiii. 於 2021-12-6 04:34 PM 發表

係咪kayan9896賣廣告個部?我見佢官網話可以增肌25% 減脂30%除左肚,大脾內外前後都做到
旁門左道垃圾機

提示: 違規內容已被屏蔽
你自己想變靚啲你自然就會keep住做,
你堅持唔到日日做少少係因為你決心唔夠大

貪靚大過天,一定有好大動力堅持做運動

少吃有用D

一定要堅持運動啊,這樣才有效果的喲

將運動變成habit

唔會日日做。隔日做都夠。
有時仲要隔兩三日先休息夠。
休息唔夠,會影響下次嘅運動表現。

引用:
原帖由 purplerain70 於 2022-6-8 20:40 發表
唔會日日做。隔日做都夠。
有時仲要隔兩三日先休息夠。
休息唔夠,會影響下次嘅運動表現。
可能佢指既運動係慢跑下 跳下繩呢d咪可以每日做!唔一定指負重訓練架嗎!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]