• 瀏覽: 1,396
  • 回覆: 27
  • 追帖: 1
我係香港人,完全未試過一見鐘情,喜歡得嘅都係相處落欣賞對方性格

至於揀偶條件,好簡單:
1. 心地善良、世界觀價值觀相約、相處舒服自然。
2. 我會睇佢做咩工作,搵幾多錢,有冇負債⋯⋯講到呢度實比人鬧死港女之類。工種可以睇到性格偏向。至於薪金,其實,要求只要養掂自己嘅銀碼x2就完美合格,少過我都冇問題

可以分享下,我唔排除有拜金女嘅存在,但唔係個個港女都諗住係貪男人著數,我自己都好憎因為懶惰而成條滕蔓咁依附住其他人生存嘅人  。
睇工作同收入,正正係睇一個人嘅負責感,非必要原因外,孭住周身數,已經唔係對自己負責,因為冇好好管理自己。
正常香港地,努力、堅持、負責任、承擔,以上能力值強嘅,學歷點差都好,一定人賞識,唔好講冇遇上伯樂等等嘅說話,香港缺人才,人才係指對問題有解難能力,唔係學歷

🙏🏻唔係諗住挑釁各位師兄大佬,只係理性分享,think about that⋯⋯

我自己都係努力嘅人,搵個hea男返黎根本夾唔到,因為世界觀唔同

引用:
原帖由 hey..Siri 於 2021-11-29 10:15 PM 發表
我係香港人,完全未試過一見鐘情,喜歡得嘅都係相處落欣賞對方性格

至於揀偶條件,好簡單:
2. 我會睇佢做咩工作,搵幾多錢,有冇負債⋯⋯講到呢度實比人鬧死港女之類。工種可以睇到性格偏向。至於薪金,其實,要求只要養掂自己嘅銀碼x2就完美合格,少過我都冇問題

可以分享下,我唔排除有拜金女嘅存在,但唔係個個港女都諗住係貪男人著數,我自己都好憎因為懶惰而 ...
你唔係搵緊男朋友你係搵緊sugar daddy

啲版咁多新手發言嘅,香討多得你地唔少,會員數字急升

引用:
原帖由 hey..Siri 於 2021-11-29 10:15 PM 發表

至於揀偶條件,好簡單:

可以分享下,我唔排除有拜金女嘅存在,但唔係個個港女都諗住係貪男人著數,我自己都好憎因為懶惰而 ...
以前會以為 月入3萬就有囡…

到已經月入3萬果陣 先發現 求其搵件人工萬零蚊嘅蛋散都有囡… 自己依然係溝唔到囡 🤦🏻‍♂️

或者應該話 我搵萬零果時 識到都溝唔到 而家係掛住做嘢 根本都唔得閒去識 忙到屋企人都冇時間見 溝女? 🤪 

一個做嘢嘅人 係唔會有時間同精神放係囡度 以前我唔明 而家就明 朋友聚會唔得閒 家庭聚會唔得閒 真係放假 寧願好好休息下 有呢個數 係要付出代價的

引用:
原帖由 HEGSWF 於 2021-11-29 10:44 PM 發表

你唔係搵緊男朋友你係搵緊sugar daddy
Sugar daddy? 你夠竟有冇睇內文架😅

引用:
原帖由 波濤奔放的希望 於 2021-11-30 12:02 AM 發表
開個三個ac了,少上,忘記用戶名稱同密碼

引用:

至於揀偶條件,好簡單:

講得自己好似不食人間煙火咁,地盤,保安你會唔會考慮先?

引用:
原帖由 Bunryuu 於 2021-11-30 12:12 AM 發表

以前會以為 月入3萬就有囡…

到已經月入3萬果陣 先發現 求其搵件人工萬零蚊嘅蛋散都有囡… 自己依然係溝唔到囡 🤦🏻‍♂️

或者應該話 我搵萬零果時 識到都溝唔到 而家係掛住做嘢 根本都唔得閒去識 忙到屋企人都冇時間見 溝女? 🤪 

一個做嘢嘅人 係唔會有時間同精神放係囡度 以前我唔明 而家就明 朋友聚會唔得閒 家庭聚會唔得閒 真係放假 寧願好好休息下 有呢個數 係要付出代價 ...
唔洗羨慕人嘅,蛋散同蛋卷夾咪得囉

後段非常之認同你💪🏼
精神時間投資喺工作,自己計到條數,性價比值就會去做
放喺愛情,太虛無了,但冇又會覺得缺咗一角

引用:
原帖由 dc31 於 2021-11-30 01:06 AM 發表

講得自己好似不食人間煙火咁,地盤,保安你會唔會考慮先?
邊度講過不食人間煙火🙄只係講緊大家覺得港女拜金原因
如果係正行,工種已經唔關事啦

引用:

至於揀偶條件,好簡單:

港女、拜金女,可以係兩種人嚟嗰喎!

港女得嚟唔拜金、又港女又拜金,兩個唔同物體嚟㗎~

引用:
原帖由 巧鬆啲 於 2021-11-30 01:20 AM 發表

港女、拜金女,可以係兩種人嚟嗰喎!

港女得嚟唔拜金、又港女又拜金,兩個唔同物體嚟㗎~
係呀,見到香討人成日撈埋一齊,開個post公道啲講返句,平反吓

引用:
原帖由 hey..Siri 於 2021-11-30 01:29 AM 發表

係呀,見到香討人成日撈埋一齊,開個post公道啲講返句,平反吓
有乜好講、好平反啫…

一嚿狗屎、一嚿係豬屎…

兩樣都唔係好嘢嚟,有乜好評論~

引用:

至於揀偶條件,好簡單:

你搵到未啫?

引用:
原帖由 波濤奔放的希望 於 2021-11-30 12:02 AM 發表
全靠佢哋撐起香討

引用:
原帖由 hey..Siri 於 2021-11-30 12:58 AM 發表

Sugar daddy? 你夠竟有冇睇內文架😅
可能有嘅但未必全部睇晒

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]