• 瀏覽: 3,643
  • 回覆: 31
  • 追帖: 1
之後放完產假都要返工餵唔到人奶,想揀定隻奶粉俾BB食,有冇意見?  PS BB 係開刀

營養全面好重要
同埋最好無蔗糖,之後都易d加固

揀D無咁甜既奶粉,bb會易d適應

其實最好就餵人奶
等BB免疫力好D
真係餵唔到嘅就揀隻益生菌多D嘅奶粉
都幫到BB免疫力

盡量揀淡口奶粉,太甜的話好易惹痰,到時BB辛苦你又辛苦

最好有益菌, HMO 呢D, 對BB腸胃比較好比較健康

仔仔飲緊A+ NEURO PRO都幾夾幾健康, 便便日日都有, 有需要可以比BB試試

引用:
原帖由 sweetsourchick 於 2021-11-27 10:35 AM 發表
之後放完產假都要返工餵唔到人奶,想揀定隻奶粉俾BB食,有冇意見?  PS BB 係開刀
可以考慮試aptxxil白金版呀
我見佢地FB話新版有30億益菌
好啱開刀B飲

引用:
原帖由 hy234028 於 2021-11-27 08:56 PM 發表
營養全面好重要
同埋最好無蔗糖,之後都易d加固
係呀都有聽過啲BB鍾意飲甜味奶粉,加固嗰陣時要花多啲時間

引用:
原帖由 Coyee_baby 於 2021-11-29 03:52 PM 發表
其實最好就餵人奶
等BB免疫力好D
真係餵唔到嘅就揀隻益生菌多D嘅奶粉
都幫到BB免疫力
就係知人奶好,都堅持左3個月, 之後放完產假要返工喇,唔知道到時候啲奶量點樣, 所以都想揀定隻奶粉俾BB食

引用:
原帖由 kkbb761 於 2021-11-29 05:59 PM 發表
盡量揀淡口奶粉,太甜的話好易惹痰,到時BB辛苦你又辛苦
其實係唔係無蔗糖就等於淡口奶粉?

引用:
原帖由 MandekBB 於 2021-11-30 02:48 AM 發表

可以考慮試aptxxil白金版呀
我見佢地FB話新版有30億益菌
好啱開刀B飲
我囡囡就係飲緊白金版,依家2歲幾都好少唔舒服,算係幾好湊~

可以試下illuxa,入面有hmo,對bb便便有幫助,而家呀仔食左,便便差唔多一日去到一次

引用:
原帖由 sweetsourchick 於 2021-11-30 07:25 AM 發表

其實係唔係無蔗糖就等於淡口奶粉?
我覺得係,冇庶糖應該相對冇咁甜

引用:
原帖由 BillPhilips 於 2021-11-29 10:45 PM 發表
仔仔飲緊A+ NEURO PRO都幾夾幾健康, 便便日日都有, 有需要可以比BB試試
我個仔都係飲佢, 佢都係開刀出世, 一齊好健康, 長老抱佢都成日話佢又重左, HEHE

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]