• 瀏覽: 3,394
  • 回覆: 39
  • 追帖: 1
我記得呢件事已經發生在6年多前,話說我的朋友A與朋友B的前女友結婚,在教會內派喜帖,邀請教會的弟兄姊妹及牧師等出席他們的婚禮及婚宴,朋友B當時就黑晒面,彷彿唔鍾意他們在佢面前派喜帖晒命
之後朋友B仲要求教會的弟兄姊妹不要出席他們的婚禮及婚宴,否則是與佢作對,唔俾面佢當時婚宴差不多要開始,朋友A及其新婚妻子都擔心朋友B出手阻撓教會的弟兄姊妹出席他們的婚宴,最後大部份教會的弟兄姊妹及牧師都突破了朋友B的阻撓,出席了朋友A及新婚妻子的婚宴(只有少數的弟兄姊妹因為俾面朋友B而選擇不出席他們的婚宴),朋友A及其新婚妻子都很感謝他們無懼朋友B的阻撓而出席其婚宴
前男友不出席前女友的婚禮及婚宴是可以理解的,但是仲要拖埋教會的弟兄姊妹及牧師落水,要求他們不要出席其前女友婚禮,實在太自私

熱賣及精選
係咪管牧師同教會員同佳啊?

引用:
原帖由 gunpit 於 2021-11-25 07:13 PM 發表

係咪管牧師同教會員同佳啊?
不是,呢件事是發生在宣道會的一間教會

請問朋友B叫乜名?邊間教會發生呢件事呢?

有神力
頂住  B仔

有陳日軍呢啲冚家剷加持 耶撚全部都係自私鬼

引用:
原帖由 海邊的快樂小魚 於 2021-11-25 07:08 PM 發表

我記得呢件事已經發生在6年多前,話說我的朋友A與朋友B的前女友結婚,在教會內派喜帖,邀請教會的弟兄姊妹及牧師等出席他們的婚禮及婚宴,朋友B當時就黑晒面,彷彿唔鍾意他們在佢面前派喜帖晒命
之後朋友B仲要求教會的弟兄姊妹不要出席他們的婚禮及婚宴,否則是與佢作對,唔俾面佢當時婚宴差不多要開始,朋友A及其新婚妻 ...
六年前嘅野

引用:
原帖由 海邊的快樂小魚 於 2021-11-25 07:08 PM 發表

之後朋友B仲要求教會的弟兄姊妹不要出席他們的婚禮及婚宴,否則是與佢作對,唔俾面佢當時婚宴差不多要開始,朋友A及其新婚妻 ...
絕交吧

這樣的事情都有

唔一定On9先信教 但信教一定係on9

有冇婚前性行為?

要介意果個會唔會應該係朋友A呢?

引用:
原帖由 sony99hk 於 2021-11-26 07:11 AM 發表

有冇婚前性行為?

自己可以吾去, 但係吾可以阻人出席婚宴

引用:
原帖由 海邊的快樂小魚 於 2021-11-25 07:15 PM 發表

不是,呢件事是發生在宣道會的一間教會
咁你都仲信尼個教?😂😂😂

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]