• 瀏覽: 7,350
  • 回覆: 73
事源係因為琴晚太凍,而且屋企啲棉皮未拎出嚟曬仲好多塵,所以拎出咗暖爐出嚟用
點知阿媽話我嘥電費,浪費電力,叫我著多幾件衫就冇問題......
但個問題係訓覺著咁多衫其實好唔舒服(有冇人明...?)
想問下因為凍而開暖爐有問題咩

熱賣及精選
引用:
原帖由 新紅喱 於 2021-11-25 12:03 PM 發表

事源係因為琴晚太凍,而且屋企啲棉皮未拎出嚟曬仲好多塵,所以拎出咗暖爐出嚟用
點知阿媽話我嘥電費,浪費電力,叫我著多幾件衫就冇問題......
尋晚唔算凍吧?
前兩晚咪仲凍
棉被未曬都頂住先啦,開暖爐浪費電力
起碼十度以下才考慮暖爐吧?

同阿媽講以後你負責交電費就得啦

引用:
原帖由 新紅喱 於 2021-11-25 12:03 PM 發表

開暖爐冇問題,問題係你冇出錢交電費。

引用:

尋日好凍咩? 咁快開暖爐

引用:
原帖由 玄田心生 於 2021-11-25 03:36 PM 發表

同阿媽講以後你負責交電費就得啦
樓主收左檔

樓主住係邊,好凍?

引用:

生舊義燒

開暖爐又誇啲,樓主應該攞你阿媽張被蓋,話佢聽你凍到頂唔順。🤭

引用:

你呢D叫做屎忽痕~

等你交下電費就明點解要鬧你喇。

20度話好凍,都on能9嘅

引用:
原帖由 山中雀躍的水管 於 25-11-2021 18:47 發表

樓主住係邊,好凍?
可能家住打鼓嶺。

成廿度開暖爐?地球暖化多得樓主呢d人唔少!

引用:
原帖由 ANTONIO1 於 2021-11-26 10:05 AM 發表

可能家住打鼓嶺。
唔係囉!
佢應該住大帽山山頂更係凍啦

提示:支持鍵盤翻頁左 右