• 瀏覽: 6,215
  • 回覆: 45
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 印度凸警 於 2021-11-24 02:07 PM 發表

所以咪揀到你囉
靚抽

熱賣及精選
引用:
原帖由 SO俾您 於 2021-11-24 12:51 PM 發表

我做cafe㗎嘛,經理今個月想我哋試下整幾款加咗酒嘅咖啡睇下反應如何。
琴日我放假,就去其他cafe度試下呢類嘅咖啡
我同男朋友一人一杯,佢叫咗杯愛爾蘭咖啡點知佢飲完兩啖之後話佢好似有啲醉
完全唔明點解可以廢成咁,有酒嘅咖啡都唔會勁得去邊啦,最後要拎幾杯水畀佢溝淡下先話好啲
都唔知佢食tiramisu會唔會醉
你心中嘅"唔廢"係"好飲得"?
咁嘅擇偶條件都幾奇怪

飲酒會面紅和易醉嘅原因
係因為酒裏面嘅乙醇會代謝成為乙醛
乙醛係致癌物
(有冇聽過甲醛?油漆和傢俱裡面有甲醛會致癌,所以而家有啲油漆係抗甲醛,賣貴幾倍嘅,你又知唔知?)
會令人面紅和醉酒
如果將乙醛代謝成為乙酸的酵素缺乏
酒后乙醛就會積聚令人容易醉
呢樣係由基因決定
如果你想夾硬train到佢唔易醉逼佢飲
就會增加佢患癌嘅風險

引用:
原帖由 SO俾您 於 2021/11/24 12:51 發表

我做cafe㗎嘛,經理今個月想我哋試下整幾款加咗酒嘅咖啡睇下反應如何。
我同男朋友一人一杯,佢叫咗杯愛爾蘭咖啡點知佢飲完兩啖之後話佢好似有啲醉
完全唔明點解可以廢成咁,有酒嘅咖啡都唔會勁得去邊啦,最後要拎幾杯水畀佢溝淡下先話好啲
你朋友比signal叫你送他回家呀。 人地覺得在cafe悶。

引用:
原帖由 wsp 於 2021/11/25 13:36 發表

咁嘅擇偶條件都幾奇怪

飲酒會面紅和易醉嘅原因
乙醛係致癌物
(有冇聽過甲醛?油漆和傢俱裡面有甲醛會致癌,所以而家有啲油漆係抗甲醛,賣貴幾倍嘅,你又知唔知?)
會令人面紅和醉酒
呢樣係由基因決定
就會增加佢患癌嘅風險 ...
你真係太認真。
喝醉是煙幕。

引用:
原帖由 banjo. 於 2021/11/25 12:58 發表

佢意思係要搵地方, 同你休息吓咁解, 咁都唔明.
咪就係囉。
去cafe浪費時間。 又人多。 扮高級。

一係就去食五星大餐還有服務, 有人招呼你。

在cafe係半自助。

最重要係比signal話比業主聽屋企無人。

引用:
原帖由 esprithk 於 2021-11-25 03:38 PM 發表

你真係太認真。
喝醉是煙幕。
做下科普啫
有啲人真係唔識㗎
如果廢噏兩句
令一兩個原本唔知自己飲酒易臉紅嘅人
知道自己飲酒致癌風險比較高
繼而知所避忌而免除咗呢個危險
都算係一種功德

基路難行

引用:
原帖由 wsp 於 2021/11/25 15:45 發表

做下科普啫
有啲人真係唔識㗎
如果廢噏兩句
令一兩個原本唔知自己飲酒易臉紅嘅人
知道自己飲酒致癌風險比較高
繼而知所避忌而免除咗呢個危險
都算係一種功德
我都有叫喝紅酒的朋友盡量戒酒。 因為酒始終是致癌物。

朋友話身體利益更高。 話我忌人懮天。

引用:
原帖由 SO俾您 於 2021-11-24 12:51 PM 發表

同個廢既一起 你直程垃圾不如

引用:

愛爾蘭咖啡其實威士忌加溝咖啡。

下次幫佢叫杯molotov cocktail 雞美酒啦。

咁嗰度都有1 shot 酒,
whisky 都有成3、40度,
通常用Jameson有40度的,
唔係飲兩支啤酒嘅份量

你執佢屍?

引用:

有冇酒牌㗎你間嘢?🤷🏼‍♂️

引用:
原帖由 蔥上雲燒 於 2021-11-24 03:24 PM 發表

比佢飲多啲去訓練下酒量囉
練飲酒最好係去跳茶舞🤷🏼‍♂️👍

引用:
原帖由 wsp 於 2021-11-25 01:36 PM 發表

咁嘅擇偶條件都幾奇怪

飲酒會面紅和易醉嘅原因
乙醛係致癌物
會令人面紅和醉酒
呢樣係由基因決定
就會增加佢患癌嘅風險 ...
你感性啲得唔得呀大佬?🤷🏼‍♂️

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]