• 瀏覽: 12,048
  • 回覆: 78
老爺奶奶結左婚咁多年,佢地一直都係我心目中既模範夫妻但係最近兩老話要離婚
因為老爺話佢想追求夢想,想趁仲行得走得既時候去實現細個既夢想
原來老爺細個夢想係想學整車,但係因為當時屋企覺得做整車冇前途所以就唔比老爺去學,依家奶奶又覺得都一把年紀你去學都冇人肯教
不過老爺就好堅持仲話如果唔比佢去做返以前既夢想,佢就寧願離婚,至少可以過自由既生活

我就覺得實現夢想都唔係壞事,依家仲有能力都應該去努力下,點先可以勸奶奶比老爺去試下

熱賣及精選
咁小事都要搞到離婚就知唔係咁簡單

引用:
原帖由 一路順路 於 2021-11-24 12:22 PM 發表

老爺奶奶結左婚咁多年,佢地一直都係我心目中既模範夫妻但係最近兩老話要離婚
因為老爺話佢想追求夢想,想趁仲行得走得既時候去實現細個既夢想
原來老爺細個夢想係想學整車,但係因為當時屋企覺得做整車冇前途所以就唔比老爺去學,依家奶奶又覺得都一把年紀你去學都冇人肯教
不過老爺就好堅持仲話如果唔比佢去做返以前既夢想,佢就寧願離婚,至少可以過自由既生活

我就覺得實現夢想都唔係壞事,依家仲有能力都應該 ...
模範夫妻都離婚

引用:
原帖由 anjayhh 於 2021-11-24 12:49 PM 發表

似簡單但複雜

引用:
原帖由 anjayhh 於 2021-11-24 12:49 PM 發表

唔係掛

引用:
原帖由 miass 於 2021-11-24 02:45 PM 發表

模範夫妻都離婚
我覺得係囉,我未見過佢地嘈交
連老爺講野大聲少少都冇

引用:
原帖由 一路順路 於 2021-11-24 02:48 PM 發表

我覺得係囉,我未見過佢地嘈交
連老爺講野大聲少少都冇
人生咩事都會發生係咁

追求夢想就要離婚?

有冇經濟壓力先?

整車同離婚兩件事有咩關係

不過想問佢去邊度整

引用:
原帖由 一路順路 於 2021-11-24 12:22 PM 發表

做到老、學到老,有咩問題?我都學緊家電維修,原來好多少問題,很容易就可以整返好!

引用:

閒事莫理

老漢 修車!

順其自然

學整車有幾難?!
點解要阻止??

提示:支持鍵盤翻頁左 右