• 瀏覽: 14,680
  • 回覆: 78
+2
引用:
原帖由 一路順路 於 2021-11-24 12:22 發表
老爺奶奶結左婚咁多年,佢地一直都係我心目中既模範夫妻但係最近兩老話要離婚
因為老爺話佢想追求夢想,想趁仲行得走得既時候去實現細個既夢想
原來老爺細個夢想係想學整車,但係因為當時屋企覺得做整車冇前途所以就唔比老爺去學,依家奶奶又覺得都一把年紀你去學都冇人肯教
不過老爺就好堅持仲話如果唔比佢去做返以前既夢想,佢就寧願離婚,至少可以過自由既生活

我就覺得實現夢想都唔係壞事,依家仲有能力都應該 ...
你老爺應該係想推車

追夢去學整車無問題,係吾明白同婚姻有乜關係?老爺會吾會有第二春?

{我未見過佢地嘈交, 連老爺講野大聲少少都冇}
樓主阿老爺一向有壓力, 講野大聲少少都 ..... 唔敢

引用:
原帖由 一路順路 於 2021-11-25 02:46 PM 發表

老爺就係想落手落腳整,唔想淨係讀理論
學整車 駛鬼問老婆咩?

又唔係去叫G 娶填房 

呢個帖既封面係蝦叔同琴姐

引用:
原帖由 chan198999 於 2021-11-25 07:33 PM 發表

俾佢睇套真人改編電影叫The World's Fastest Indian

該電影是根據伯特.孟若(Burt Munro)的真實故事拍出他非凡的一生。 這位高齡72歲的老人立誌要達到他二十五歲的夢想:要創下印地安摩托的世界紀錄。

他的確用他1920年的印地安摩托,在猶他州1963年邦威爾鹽灘(Bonneville Salt Flats)摩托大賽中完成夢想。

套戲其實幾感人,主 ...
應該比老爺睇定比奶奶睇?

引用:
原帖由 香港自信的羔羊 於 2021-11-25 08:24 PM 發表
奶奶邊度唔俾 同可以點樣唔俾
你老爺有返工 定退休?
奶奶等佢份糧開飯?
老爺退左休啦

引用:
原帖由 冰涼快速的桂花 於 2021-11-25 10:46 PM 發表

因為辛苦將就左大半世,人生去到尾聲就想任性地過。可能你老爺呢刻就係唔想再俾家庭束縛先想離婚。咩年紀都好,坦誠溝通先至可以解決問題。
都可以係既…
依家老爺發脾氣唔同奶奶講野

引用:
原帖由 美麗誤會 於 2021-11-26 11:52 AM 發表
都咁大年紀想試吓梗係試
況且學整車又唔係咩衰嘢
奶奶覺得危險囉,驚好易有意外

引用:
原帖由 崖上緊慎的富豪 於 2021-11-26 03:39 PM 發表
這個年紀的老人家 做的每個決定都經深思熟慮的 所以順其自然吧 畢竟生活是自己的
有返咁上下年紀都仲想實現夢想我覺得都幾好,至少佢都冇唔記得以前自己個夢想

引用:
原帖由 絕望天使 於 2021-11-26 04:34 PM 發表
咁講真,你老爺幾多歲先
就黎70啦

引用:
原帖由 MARLBORO460706 於 2021-11-28 11:38 PM 發表
追夢去學整車無問題,係吾明白同婚姻有乜關係?老爺會吾會有第二春?
因為老爺唔想去到幾十歲人都仲要比家庭限制住,所以唔比佢學就寧願離婚

引用:
原帖由 一路順路 於 2021-12-1 04:39 PM 發表

就黎70啦
咁講真,70歲兩樣都唔應該做。

引用:
原帖由 一路順路 於 2021-11-24 12:22 PM 發表
老爺奶奶結左婚咁多年,佢地一直都係我心目中既模範夫妻但係最近兩老話要離婚
因為老爺話佢想追求夢想,想趁仲行得走得既時候去實現細個既夢想
原來老爺細個夢想係想學整車,但係因為當時屋企覺得做整車冇前途所以就唔比老爺去學,依家奶奶又覺得都一把年紀你去學都冇人肯教
不過老爺就好堅持仲話如果唔比佢去做返以前既夢想,佢就寧願離婚,至少可以過自由既生活

我就覺得實現夢想都唔係壞事,依家仲有能力都應該 ...
叫老爺報讀一些汽車維修課程先,
讀完有興趣先再諗下一步

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]