• 瀏覽: 15,711
  • 回覆: 79
明天一早去學校屌老師啦!

真係癲

引用:
原帖由 馬灣9527 於 2021-11-24 11:35 AM 發表
阿B份功課大人都未必識做...

暈啦, 有無家長幫手?
除咗撞之外都冇其他辨法🤷🏼‍♂️

引用:
原帖由 Retired2019 於 2021-11-24 11:44 AM 發表
9) 3
10) 1
11)2
我覺得係112

題目講咗 3係心形,2係星形中間有個2字,所以唔可能同時代表菱形

引用:
原帖由 thunderpig 於 2021-11-25 07:23 AM 發表

我覺得係112

題目講咗 3係心形,2係星形中間有個2字,所以唔可能同時代表菱形
你又用大人思維諗嘢,為左求真我一返到幼稚園就問范老師,佢都話係第9條個答嘅案係3。我問佢點解係3,佢話個菱形中間無數字,按上面例子係右邊實心圓形,所以答案係3. 佢問我自己有冇試過做,答案係咩嘢?我答佢:本來都係簡答案係3, 但係網上有人大我,所以問下老師。 佢仲話,叫我唔好上咁多網,網上好多野係呃人,尤其係財演多數呃人,佢仲問我:你有冇見過巴菲特日日上網推股?我啊左一聲,攞住個疑問走咗。如果網上啲財演係呃人,呃到身光頸靚又上電視咁多人睇咁有咩所謂!於是我就一過屙屎一路打哩編野。

引用:
原帖由 Retired2019 於 2021-11-25 08:46 AM 發表

你又用大人思維諗嘢,為左求真我一返到幼稚園就問范老師,佢都話係第9條個答嘅案係3。我問佢點解係3,佢話個菱形中間無數字,按上面例子係右邊實心圓形,所以答案係3. 佢問我自己有冇試過做,答案係咩嘢?我答佢:本來都係簡答案係3, 但係網上有人大我,所以問下老師。 佢仲話,叫我唔好上咁多網,網上好多野係呃人,尤其係財演多數呃人,佢仲問我:你有冇見過巴菲特日日上網推股?我啊左一聲,攞住個疑問走咗。如果網 ...
用唔用大人思維去諗都好,幼稚園都唔應該違反基本邏輯。

是否可以再問下老師,同一個圖形喺同一條題目下點可能出現兩個解說?

懷疑人生 

引用:
原帖由 馬灣9527 於 2021-11-24 11:35 AM 發表
阿B份功課大人都未必識做...

暈啦, 有無家長幫手?
功課認真就輸。
我由細到大都係9做,等老師改。
香港,考試成績先重要。

引用:
原帖由 工廠男 於 2021-11-25 09:32 AM 發表

功課認真就輸。
我由細到大都係9做,等老師改。
香港,考試成績先重要。
學校玩埋平時分架😑

其實對於小朋友,反而好淺

現今啲細路真可憐,咁細個就開始比大人壓縮人生,照時間線大概廿幾歲行完人生路可以退休了
然後回味一下快樂嘅童年,反叛嘅青春期,燦爛嘅中年⋯⋯然後安享廿幾歲嘅晚年。

呢間乜嘢幼稚園嚟架

引用:
原帖由 thunderpig 於 2021-11-25 09:52 AM 發表

學校玩埋平時分架😑
派位又唔計分,叩門又要另外再考,你緊張咩?

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]