• 瀏覽: 12,784
  • 回覆: 125
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 andyy85 於 2021-11-24 05:24 PM 發表

佢D煙盒係鋪滿左一幅牆,佢番到屋企見到無左幅煙盒牆,直頭痴左線咁啦,即刻去垃圾站搵,已經搵唔番。
好多人都唔識尊重。最近流行乜嘢斷捨離, 有D人話佢哋會偷屋企人D嘢去掉。
其實斷捨離如果搞到咁, 呢個熱潮都係時候降溫。

非常明白心情。唔明點解掉人地啲嘢前唔問清楚先。除非公認係垃圾,其他嘅根本個價值喺邊都未必清楚。係自己眼中可能係垃圾,但對擁有者係有紀念價值。。。

我媽又係唔問,就咁掉我地啲嘢。1係以為係垃圾,1係就佢唔中意嗰件嘢,睇唔順眼。當時我儲咗好多自己小學時嘅作品,作業記錄之類。擺係一個好大嘅膠文件套。係爛咗,塞到滿曬。我唔知點解放咗係書桌地下角落位。佢問都唔問,就掉咗。佢話以為係垃圾,所以我放嗰道。真係俾佢激死。就咁冇曬啲紀念。話佢又係好理直氣壯,係我擺唔好。

然後都有無數次,佢發現你有嘢係佢唔中意嘅(例如衫嘅顏色),佢就偷偷啲掉咗。到發現時,已經太遲。。。非常自我中心。

引用:
原帖由 無色暴雨 於 2021-11-25 02:16 AM 發表

好多人都唔識尊重。最近流行乜嘢斷捨離, 有D人話佢哋會偷屋企人D嘢去掉。
其實斷捨離如果搞到咁, 呢個熱潮都係時候降溫。
斷捨離係關乎自己嘅嘢,唔應該掉人地嘅嘢。就算係父母都冇權去掉仔女嘅嘢。真係唔明啲人點解可以咁差。將心比己,人地唔問直接掉咗自己嘅嘢,自己會有咩反應。有想過嘅應該明呀,就做唔出,未得同意而亂掉人地嘅嘢。

引用:
原帖由 生仔唔知仔心臟 於 2021-11-23 03:39 PM 發表
男朋友因為前晚屋企棟大廈停電,所以走左黎我到訓左一晚
原本我有隻公仔攬左差唔多廿年真係由細攬到大,每晚冇左佢真係訓唔著就好似有啲人有張充滿口水漬既小被被咁,就連之前去旅行既時候都會帶埋佢一齊去
尋日男朋友就請左一日假諗住返屋企同埋睇下佢屋企人有冇啲咩要帶返去,我就去左返工
因為我出門口返工個陣我男朋友都未醒,所以我都唔知佢幾點走加上爸爸媽媽都要返工所以變左10點後屋企就冇人,得返男朋友自己一 ...
慘慘呀冇左公仔

你男友好賤格
你就好唔衛生

引用:
原帖由 生仔唔知仔心臟 於 2021-11-24 03:32 PM 發表

真係好慘,如果我唔問佢都冇打算話比我知佢掉左我隻公仔
失戀都無咁sad 好似死左個親人咁

引用:
原帖由 生仔唔知仔心臟 於 2021-11-23 03:39 PM 發表
原本我有隻公仔攬左差唔多廿年真係由細攬到大,每晚冇左佢真係訓唔著就好似有啲人有張充滿口水漬既小被被咁,就連之前去旅行既時候都會帶埋佢一齊去
尋日男朋友就請左一日假諗住返屋企同埋睇下佢屋企人有冇啲咩要帶返去,我就去左返工
因為我出門口返工個陣我男朋友都未醒,所以我都唔知佢幾點走加上爸爸媽媽都要返工所以變左10點後屋企就冇人,得返男朋友自己一 ...
你男友太過分了。
不過話説回來,毛公仔確實是需要定期洗的,否則很多細菌滋生。

佢連自己錯了也不承認, 已經唔可以再繼續落去,
公仔唔係他的, 佢根本冇權掉,
呢啲自以為是的自私精,
早啲分手, 唔好浪費自己青春.

引用:
原帖由 kevinlammm 於 2021-11-23 03:50 PM 發表
掉左男友然後PM我
男人刀啱?

引用:
已經可以睇到人品啦,到雕得你又殘又老時,直接飛左你啦,仲使問你:我可以飛你嗎!!!

分手啦!掉公仔睇落好似一件小事,實質上可以睇得出佢都唔尊重你,咁樣係埋一齊有乜意思

你掉返佢啲野

這男人真係痴線。 人地家中有隻這樣的公仔肯定係有原因。

垃X圾自私。

引用:
原帖由 雙該小肥妹 於 2021/11/25 13:45 發表
分手啦!掉公仔睇落好似一件小事,實質上可以睇得出佢都唔尊重你,咁樣係埋一齊有乜意思
對。 無錯。 睇完真係火滾

引用:
飛佢la

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]