• 瀏覽: 10,067
  • 回覆: 67
有個中學同學要結婚,咁我同佢中學都熟熟地,但畢咗業就冇聯絡,之前有見到佢開咗ig,但add佢佢又冇理人......
早排從另一個同學口中知道佢要結婚,不過唔知婚期同幾時擺酒

然後我尋晚收到佢ig想add我做fd既請求,有少少奇怪。同其他朋友講起,有部份同佢以前熟過既人都收到ig/fb 請求,結婚前先搵返晒舊同學?好難唔去諗佢係咪有其他目的,以前add佢佢都冇接受,依家搵返咁多舊同學係想大家去飲/參加婚禮?

暫時仲未接受佢請求,睇定啲先

熱賣及精選
引用:
原帖由 千榕 於 2021-11-22 05:54 PM 發表

有個中學同學要結婚,咁我同佢中學都熟熟地,但畢咗業就冇聯絡,之前有見到佢開咗ig,但add佢佢又冇理人......

然後我尋晚收到佢ig想add我做fd既請求,有少少奇怪。同其他朋友講起,有部份同佢以前熟過既人都收 ...
可能佢唔like佢末婚夫,想轉讓給你呢。

好簡單,一場相識咪祝福一下囉,如果在意要俾錢做人情,即係唔當係朋友,咪當睇唔到囉。

可能找你打友誼波呢

搵返舊同學嘅可能性好多嘅喎!
結婚想搵人撐場面?
想搵舊同事收人情?
搵到個好伴侶想曬吓命?
婚後好需要發奮圖強養起頭家而需要返人脈關係?

你接受返做返朋友,咪會知咩事囉!使乜估估吓啫!

引用:
原帖由 千榕 於 2021-11-22 05:54 PM 發表

然後我尋晚收到佢ig想add我做fd既請求,有少少奇怪。同其他朋友講起,有部份同佢以前熟過既人都收 ...
block啦

引用:

係咪另有目的?

引用:

同性還是異性先?

引用:

你準備做人情啦。

同其他朋友傾開……
即係你同其他人有聯絡,佢就離咗群。
而家已經唔熟啦,俾我就當睇唔到,
除非你好鍾意做臨時演員戥人開心。
就算add咗,做埋人情去埋飲,
之後咪又失蹤。

add左先咪知囉

女同學
發達啦
到時人唔到禮唔到,收帖時又有餅卡

唔想去咪唔好去~

引用:
原帖由 chatjai 於 2021-11-22 06:37 PM 發表

好簡單,一場相識咪祝福一下囉,如果在意要俾錢做人情,即係唔當係朋友,咪當睇唔到囉。
唔係在意要俾錢做人情的問題,而係在意對家突然出現只是想你俾錢做人情的問題,明無??

引用:

其實依個問題有左幾十年啦,係種病來的,學名叫婚前社交活躍症,或婚前弱朋焦慮症,結完婚就會好番,但之後都有後遺症的,就叫婚後人群抽離症,依個先恐怖,唔會好番的,直到如果你死先佢先會好番   你有興趣做人肉佈景板咪add佢law

提示:支持鍵盤翻頁左 右