• 瀏覽: 10,466
  • 回覆: 67
引用:
原帖由 千榕 於 2021-11-22 05:54 PM 發表

有個中學同學要結婚,咁我同佢中學都熟熟地,但畢咗業就冇聯絡,之前有見到佢開咗ig,但add佢佢又冇理人......
早排從另一個同學口中知道佢要結婚,不過唔知婚期同幾時擺酒

然後我尋晚收到佢ig想add我做fd既請求,有少少奇怪。同其他朋友講起,有部份同佢以前熟過既人都收 ...
你唔啱。
唔想去飲,講句恭喜已經可以。

熱賣及精選
你諗得太多

一定有d野

引用:
原帖由 chatjai 於 2021-11-22 06:37 PM 發表

好簡單,一場相識咪祝福一下囉,如果在意要俾錢做人情,即係唔當係朋友,咪當睇唔到囉。
佢當年都冇accept 我ig request 先

引用:
原帖由 Funseeker2015 於 2021-11-23 07:02 AM 發表

同性還是異性先?
同性

引用:
原帖由 purplerain70 於 2021-11-23 08:30 AM 發表

同其他朋友傾開……
即係你同其他人有聯絡,佢就離咗群。
而家已經唔熟啦,俾我就當睇唔到,
除非你好鍾意做臨時演員戥人開心。
就算add咗,做埋人情去埋飲,
之後咪又失蹤。
冇accept呀,我當睇佢唔到~

引用:
原帖由 kuochung 於 2021-11-23 05:37 PM 發表

其實依個問題有左幾十年啦,係種病來的,學名叫婚前社交活躍症,或婚前弱朋焦慮症,結完婚就會好番,但之後都有後遺症的,就叫婚後人群抽離症,依個先恐怖,唔會好番的,直到如果你死先佢先會好番   你有興趣做人肉佈景板咪add佢law
咁我唔accept佢請求真係做得好啱!

引用:
原帖由 3882 於 2021-11-24 05:56 AM 發表

你之前都冇接受佢請求,就咪鬼理佢啦
係佢唔接受先呀~

引用:
原帖由 持久男 於 2021-11-24 01:03 PM 發表

請你都唔好去啦...貪你份人情咋...俾得多又唔抵俾得少又話你...呢d仆街真係好仆街架
唔會去呀,我畢咗業轉咗電話,佢都應該搵我唔到

引用:
原帖由 keke009 於 2021-11-24 03:27 PM 發表

等佢擺完酒先add囉.
呢個提議好特別

引用:
原帖由 工廠男 於 2021-11-24 03:37 PM 發表

你唔啱。
唔想去飲,講句恭喜已經可以。
唔去都要比人情?同埋都咁耐冇見,如果佢一嚟就係同我講結婚都真係目的不純良

引用:
原帖由 千榕 於 2021-11-24 06:12 PM 發表

唔去都要比人情?同埋都咁耐冇見,如果佢一嚟就係同我講結婚都真係目的不純良
比咩呀。
講句恭喜哂就得。

引用:
原帖由 千榕 於 2021-11-24 18:10 發表

係佢唔接受先呀~
所以更加唔使理佢

唔會去囉

一accept 即係你同意比做人情

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]