• 瀏覽: 10,464
  • 回覆: 67
引用:
原帖由 kuochung 於 2021-11-23 05:29 PM 發表

唔係在意要俾錢做人情的問題,而係在意對家突然出現只是想你俾錢做人情的問題,明無??
只要諗到呢一層已經感覺唔係朋友,無須理會了。

熱賣及精選
有朋自遠方來

引用:
原帖由 千榕 於 2021-11-22 05:54 PM 發表

有個中學同學要結婚,咁我同佢中學都熟熟地,但畢咗業就冇聯絡,之前有見到佢開咗ig,但add佢佢又冇理人......
早排從另一個同學口中知道佢要結婚,不過唔知婚期同幾時擺酒

然後我尋晚收到佢ig想add我做fd既請求,有少少奇怪。同其他朋友講起,有部份同佢以前熟過既人都收 ...
毒落落不如眾樂樂

人情

嗱,我唔准你咁講人吓,佢都係想啲舊同學祝福佢姐! 如果唔係,一定係想臨結緍前出黎瘋狂一晚! 

引用:
原帖由 千榕 於 2021-11-22 17:54 發表

有個中學同學要結婚,咁我同佢中學都熟熟地,但畢咗業就冇聯絡,之前有見到佢開咗ig,但add佢佢又冇理人......

然後我尋晚收到佢ig想add我做fd既請求,有少少奇怪。同其他朋友講起,有部份同佢以前熟過既人都收 ...
你之前都冇接受佢請求,就咪鬼理佢啦

畀我一定*鳩佢

accept咗再睇下佢想做咩囉

扮去又唔去 玩下佢

引用:
原帖由 千榕 於 2021-11-22 17:54 發表

請你都唔好去啦...貪你份人情咋...俾得多又唔抵俾得少又話你...呢d仆街真係好仆街架

賺多幾份"人請" 

引用:
原帖由 千榕 於 2021-11-22 05:54 PM 發表

真係搵啲舊同學充撐場面啦

引用:
原帖由 千榕 於 22-11-2021 05:54 PM 發表

可能想大家臨別秋波呢

引用:

無所謂,揾到錢未去炫耀一下,無錢就唔好show 舊同學,扮死咗就算。

引用:

等佢擺完酒先add囉.

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]