• 瀏覽: 2,152
  • 回覆: 11
陪月員最後一日返工,話如果覺得呢兩個月嘅服務滿意,問我介唔介意寫封推薦信俾佢,等佢將來可以比其他爸爸媽媽睇

我當下有啲猶豫,好彩我c6 醒目,問佢攞咗地址,跟住就話如果寫完會寄俾佢

其實只係覺得佢服務普通,煮飯唔好食,最衰係八卦,我喺屋企同朋友傾偈,朋友走咗之後就八卦人哋嘅嘢,所以真係唔想寫,費事害人

之前見過幾個陪月,其中有一個除咗出示證書,亦有出示幾封推薦信,不過唔知推薦信真定假v

引用:
原帖由 百麗兒 於 2021-11-22 02:59 PM 發表
陪月員最後一日返工,話如果覺得呢兩個月嘅服務滿意,問我介唔介意寫封推薦信俾佢,等佢將來可以比其他爸爸媽媽睇

我當下有啲猶豫,好彩我c6 醒目,問佢攞咗地址,跟住就話如果寫完會寄俾佢

其實只係覺得佢服務普通,煮飯唔好食,最衰係八卦,我喺屋企同朋友傾偈,朋友走咗之後就八卦人哋嘅嘢,所以真係唔想寫,費事害人
好既陪月唔洗呢張嘢

其實煮飯唔好食已經可以Black list ,你點樣人忍足成個月?我請陪月時同agent特別強調,一定要俾廚藝最好嘅陪月俾我

引用:
原帖由 急焦義蝦蟆 於 2021-11-22 10:14 PM 發表
之前見過幾個陪月,其中有一個除咗出示證書,亦有出示幾封推薦信,不過唔知推薦信真定假v
呢啲推薦信自己寫都得,又唔係公司嗰啲

引用:
原帖由 yat69 於 2021-11-23 01:00 PM 發表

好既陪月唔洗呢張嘢
所以我都諗緊寫唔寫好

引用:
原帖由 袋中小小朋友 於 2021-11-23 10:15 PM 發表
其實煮飯唔好食已經可以Black list ,你點樣人忍足成個月?我請陪月時同agent特別強調,一定要俾廚藝最好嘅陪月俾我
我冇agent跟,咁佢又唔係煮得太難食,只係水準飄忽,到第二個星期開始知道佢邊啲餸會住得比較好食,就叫佢專注煮個幾樣

引用:
原帖由 百麗兒 於 2021-11-24 09:25 PM 發表

所以我都諗緊寫唔寫好
你可以寫乜水,由幾時做到幾時,做陪月,係咁多

引用:
原帖由 yat69 於 2021-11-24 11:49 PM 發表

你可以寫乜水,由幾時做到幾時,做陪月,係咁多
reference letter ,正路吖

引用:
原帖由 百麗兒 於 2021-11-24 09:25 PM 發表

我冇agent跟,咁佢又唔係煮得太難食,只係水準飄忽,到第二個星期開始知道佢邊啲餸會住得比較好食,就叫佢專注煮個幾樣
聽過好多自己請陪月,都有唔少問題,甚至激到一肚火,其實陪月嘅人工唔平,所以要求佢哋專業同埋有公司跟進會好啲

引用:
原帖由 袋中小小朋友 於 2021-11-25 09:52 PM 發表

聽過好多自己請陪月,都有唔少問題,甚至激到一肚火,其實陪月嘅人工唔平,所以要求佢哋專業同埋有公司跟進會好啲
如果用agent搵會唔會貴好多?

提示: 違規內容已被屏蔽
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]