• 瀏覽: 7,110
  • 回覆: 35
  • 追帖: 1
我朋友發生了件事,我朋友是細佬a, 佢地兩兄弟,老豆今年年頭賣佐陣舊樓想買新樓,但係因為年紀大借唔到銀行,所以用佐個大仔b個名(一直都窮問屋企囉錢)黎買(1100萬借5成),大仔b大概係三個月前開始超大手大腳,請人飲20000一枝既路易十三,求其請人食3000一枝既雪茄,食飯比兩千蚊貼士,問佢佢話日日股票win幾十萬,仲成日笑佢阿叔廢無錢,佢細佬a同我傾起,估計大佬b可能按佐佢老豆層樓,咁以家應該點做好?

熱賣及精選
提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 samacheong 於 2021-11-18 03:16 AM 發表

我朋友發生了件事,我朋友是細佬a, 佢地兩兄弟,老豆今年年頭賣佐陣舊樓想買新樓,但係因為年紀大借唔到銀行,所以用佐個大仔b個名(一直都窮問屋企囉錢)黎買(1100萬借5成),大仔b大概係三個月前開始超大手大腳,請人飲20000一枝既路易十三,求其請人食3000一枝既雪茄,食飯比兩千蚊貼士,問佢佢話日日股票win幾十萬,仲成日笑佢阿叔廢無錢,佢細佬a同我傾起,估計大佬b可能按佐佢老豆層樓,咁以家應該 ...
可能按佐佢老豆層樓?

肯定先啦

我身邊朋友都有類似情況。好慘。信任既人做d咁野。佢1定有多多理由,極無恥。最後朋友都係要同佢埋單。不止1次。為人為已,只有斷絕關係。計清計楚。教訓係。防人之心不可無。

生多件

引用:
原帖由 豹王之王 於 2021-11-18 09:28 AM 發表

關你9事咩?
咪撚就係

搵電視節目(張開西望)幫手啦

引用:
原帖由 samacheong 於 2021-11-18 03:16 AM 發表

我朋友發生了件事,我朋友是細佬a, 佢地兩兄弟,老豆今年年頭賣佐陣舊樓想買新樓,但係因為年紀大借唔到銀行,所以用佐個大仔b個名(一直都窮問屋企囉錢)黎買(1100萬借5成),大仔b大概係三個月前開始超大手大腳,請人飲20000一枝既路易十三,求其請人食3000一枝既雪茄,食飯比兩千蚊貼士,問佢佢話日日股票win幾十萬,仲成日笑佢阿叔廢無錢,佢細佬a同我傾起,估計大佬b可能按佐佢老豆層樓,咁以家應該 ...
即係點?依家啲錢洗哂未?

引用:
原帖由 楚楚可憐蟲 於 2021-11-18 01:56 PM 發表

我身邊朋友都有類似情況。好慘。信任既人做d咁野。佢1定有多多理由,極無恥。最後朋友都係要同佢埋單。不止1次。為人為已,只有斷絕關係。計清計楚。教訓係。防人之心不可無。
賣報紙脫離關係好似都冇乜效?

引用:
原帖由 舍與得 於 2021-11-18 04:53 PM 發表

生多件
仲生找屎

引用:
原帖由 另一個天堂 於 2021-11-18 05:15 PM 發表

搵電視節目(張開西望)幫手啦
係咪單單野都接架

引用:
原帖由 miass 於 2021-11-18 05:29 PM 發表

係咪單單野都接架
接,同當年解剖外星人一樣,捉到一個劏七日

引用:
原帖由 另一個天堂 於 2021-11-18 05:41 PM 發表

接,同當年解剖外星人一樣,捉到一個劏七日
如果接就快啲去

報警啦,仲講

係咪冇請你飲飲食食呢

提示:支持鍵盤翻頁左 右