• 瀏覽: 24,787
  • 回覆: 151
  • 追帖: 2
+2
日日食麥皮食到好悶

豆漿+番薯+雞蛋

引用:
原帖由 樂天思娜 於 2021-11-17 03:14 PM 發表
日日食麥皮食到好悶
唔食早餐囉  減肥食麥皮都食左2-300卡

引用:
原帖由 PENNYPEN 於 2021-11-17 04:02 PM 發表
豆漿+番薯+雞蛋
如果唔食番薯有冇其他選擇

引用:
原帖由 spike 於 2021-11-17 04:19 PM 發表

唔食早餐囉  減肥食麥皮都食左2-300卡
返工唔食早餐, 唔會覺得好無氣力咩???

栗子/薯仔/玉米

引用:
原帖由 樂天思娜 於 2021-11-17 03:14 PM 發表
日日食麥皮食到好悶
點解要食麥皮

減肥來來去去都係靠熱量赤字

你食得少過你消耗咪得囉

不過如果要減得健康當然仲要再加多啲條件例如留意埋食物成份

但無話一定要食麥皮的

我咁樣食都減到

https://ladies.discuss.com.hk/vi ... 585484#pid542585484

我8點一杯脫脂奶,11點一隻蘋果,方便快趣。

引用:
原帖由 樂天思娜 於 2021-11-17 04:22 PM 發表

返工唔食早餐, 唔會覺得好無氣力咩???
睇個人習唔習慣到。我間唔中weekend都skip早餐,因為比平時遲起身,做完運動都夠鐘食晏。如果個人容易血糖低就當然唔好亂試,但正常嚟講個人嘅能量儲備好夠,唔會完全冇哂力。

引用:
原帖由 hamsterman 於 2021-11-17 09:25 PM 發表

睇個人習唔習慣到。我間唔中weekend都skip早餐,因為比平時遲起身,做完運動都夠鐘食晏。如果個人容易血糖低就當然唔好亂試,但正常嚟講個人嘅能量儲備好夠,唔會完全冇哂力。
咁師兄你skip左早餐, lunch係正常食?

引用:
原帖由 pp1123 於 2021-11-17 08:10 PM 發表
我8點一杯脫脂奶,11點一隻蘋果,方便快趣。
我又試下先~

引用:
原帖由 肥矮太空灰 於 2021-11-17 05:39 PM 發表

點解要食麥皮

減肥來來去去都係靠熱量赤字

你食得少過你消耗咪得囉

不過如果要減得健康當然仲要再加多啲條件例如留意埋食物成份

但無話一定要食麥皮的

我咁樣食都減到

https://ladies.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=30050966&page=25&pid=542585484#pid542585484
諗住清淡D...
師兄你本身做D咩運動

引用:
原帖由 樂天思娜 於 2021-11-18 10:14 AM 發表

咁師兄你skip左早餐, lunch係正常食?
我肚餓要食幾多就幾多。主要係想講唔食早餐都可以有力做運動嘅,可以慢慢習慣,你之後補唔補番食視乎你自己需要。我平日係做完運動先食早餐都ok。

烚蛋一粒, 咖啡。。。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]