• 瀏覽: 24,712
  • 回覆: 151
  • 追帖: 2
+2
引用:
原帖由 樂天思娜 於 2021-11-17 03:14 PM 發表
日日食麥皮食到好悶
嘉頓純麥包、盒裝無糖豆漿、吞拿魚罐頭

引用:
原帖由 肥矮太空灰 於 2021-11-18 05:10 PM 發表

包類除非你自己整

街買到,現成嗰啲,基本上一定有糖,同埋其他添加物

另外生果蔬菜係建議原個食

如果打汁,因為入口輕鬆唔覺飽肚,好容易過量

即是例如一杯橙汁已經可能係四個橙

你就咁食,食唔食到四個橙?
無可能食到4個橙
我睇師兄你d post 你都食唔少生果

引用:
原帖由 無名ABC 於 2021-11-18 05:29 PM 發表

嘉頓純麥包、盒裝無糖豆漿、吞拿魚罐頭
你會唔會"支" D 沙律醬??
因為我試過整吞拿魚夾麥包,發現D吞拿魚會飛哂出黎

加D沙律醬去黏住吞拿魚就好D

引用:
原帖由 工廠男 於 2021-11-18 05:14 PM 發表

佢出哂名。
你自己睇下佢回帖後再講。
我就唔會理佢。
我見佢食好多水果

引用:
原帖由 樂天思娜 於 2021-11-18 05:31 PM 發表

沙律醬=垃圾食物

空有熱量,但無營養,裡面勁多化學嘢/糖

引用:
原帖由 樂天思娜 於 2021-11-18 05:29 PM 發表

無可能食到4個橙
我睇師兄你d post 你都食唔少生果
同埋好多菜

生果同菜佔大半

其餘係肉(蛋,魚,鷄)同埋果仁

引用:
原帖由 樂天思娜 於 2021-11-18 05:31 PM 發表

唔會,我分開食

食完吞拿魚,
食包
再飲豆漿

我就咁直接喺罐頭度筆上嚟就咁食

引用:
原帖由 樂天思娜 於 2021-11-18 05:32 PM 發表

我見佢食好多水果
體質各有不同,有血糖知識就知。
佢就當正自己係神,不設討論。你講,佢就話要論文,要科學證據。你問佢有冇相關資料,佢就話自己就係真理冇需證明,要你證明佢不是神的證據。
大佬呀,佢係神,我都有權唔信啦,可況我只相信佢係痴線佬。
所以,佢所有回覆,我一律不作討論。
信唔信佢,各人喜好,我冇所謂。
其實,好多都食得,戒食係少食,完全戒食好易反彈又唔長久。
有人話減肥係一生一世的事,慢慢黎揾出適合自己的餐單。
除非你有急減理由,亦唔怕反彈。
欣宜係好例子,佢曾經跟張玉珊好成功,可惜兩三年就……。

引用:
原帖由 無名ABC 於 2021-11-18 05:41 PM 發表

唔會,我分開食

食完吞拿魚,
食包
再飲豆漿

我就咁直接喺罐頭度筆上嚟就咁食
明白~ 我都試下先!
師兄你食邊隻吞拿魚??

引用:
原帖由 肥矮太空灰 於 2021-11-18 05:38 PM 發表

同埋好多菜

生果同菜佔大半

其餘係肉(蛋,魚,鷄)同埋果仁
我有睇你個post 你食好多菜 尤其係dinner

引用:
原帖由 工廠男 於 2021-11-18 05:44 PM 發表

體質各有不同,有血糖知識就知。
佢就當正自己係神,不設討論。你講,佢就話要論文,要科學證據。你問佢有冇相關資料,佢就話自己就係真理冇需證明,要你證明佢不是神的證據。
大佬呀,佢係神,我都有權唔信啦,可況我只相信佢係痴線佬。
所以,佢所有回覆,我一律不作討論。
信唔信佢,各人喜好,我冇所謂。
其實,好多都食得,戒食係少食,完全戒食好易反彈又唔長久。
有人話減肥係一生一世的事,慢慢黎揾 ...
係呀.. 我都好怕減完之後肥返...
所以想搵一個可以keep到既方法去減!

168 真係work!
樓主試下啦

引用:
原帖由 樂天思娜 於 2021-11-17 03:14 PM 發表
日日食麥皮食到好悶
你好呀
你其實不一定要吃麥皮(//●⁰౪⁰●)//
首先,你起床後,要先喝一杯300 ∼ 500cc 的暖水(份量大概一杯)
早餐的話,你可以吃兩顆雞蛋和喝一杯熱牛奶/吃蕃薯和喝熱蔬菜湯/全麥饅頭和豆漿
【起床1 小時內一定要吃早餐,不然對身體不好和增肥的(>﹏<)】
午餐時,你可以吃糙米/紫米飯/五穀米/蕃薯飯,兩份蔬菜,一個手掌大豆魚肉蛋類和一份蔬菜
(不要吃白米飯喔。^‿^。)【飯不要超過一碗】
晚餐可以吃半碗飯,低脂雞胸肉和兩樣以上蔬菜/蕃薯,蛋白質高、低脂肪的白肉和海鮮

【最重要的事所有食物都不要吃過量喔,要適量進食,不然吃什麼都會胖的o(〃^▽^〃)o】
最後希望所有想減肥的人都能減肥成功O(≧▽≦)O

引用:
原帖由 樂天思娜 於 2021-11-18 05:47 PM 發表

係呀.. 我都好怕減完之後肥返...
所以想搵一個可以keep到既方法去減!
上網揾減肥餐單,一般都有5日3餐,成十種八種食物同飲品。
用兩三個餐單,去考慮食物種類。
再試食,睇下自己要食5餐定4餐,慢慢將份量減去可以唔增磅,或輕減但唔會暈的食量。
小食其實好重要,奶,乳酪,梳打餅,等等。
希望你一直保持到,預祝你成功。

戒早餐

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]