• 瀏覽: 34,181
  • 回覆: 321
  • 追帖: 2
幾年前外父走了, 老婆一路睇唔看, 自己就去睇精神科, 到依家一路都要覆診, 加上之前黑暴佢變到極黃, 性情大變好難相處, 其實要講真係一段布咁長!

依家返到屋企好似打完招呼再無咩話題講, 性方便更加唔洗講, 其實自己都好無助!都唔知邊度求助!

現在人得憂鬱症的人挺多的

使唔使食藥?

引用:
原帖由 elsababa 於 2021-11-16 06:46 PM 發表
使唔使食藥?
要!食幾粒, 好似越食越嚴重咁

引用:
原帖由 slungli 於 2021-11-17 07:44 AM 發表

咁佢有冇番工呢?工作能力如何?

引用:
原帖由 slungli 於 2021-11-17 07:44 AM 發表

試吓換個醫生,不過其實食幾多藥都冇用,你先係佢粒藥,你多D關心佢,同佢傾多D病情就會好。如果你能帶佢走出呢個困局,日後佢一定好感激你😀

引用:
原帖由 孤獨的獅子 於 2021-11-17 08:30 AM 發表

試吓換個醫生,不過其實食幾多藥都冇用,你先係佢粒藥,你多D關心佢,同佢傾多D病情就會好。如果你能帶佢走出呢個困局,日後佢一定好感激你😀
同佢去覆診佢又話唔洗, 問佢見完醫生點, 又答我都係咁, 試過一次特登放假同佢去覆, 搭van得番一個位, 佢好寸咁講, 唔係你跟來, 我已上車了!其實我都唔知用咩方法去關心佢, 我都好想求助!

引用:
原帖由 elsababa 於 2021-11-17 08:11 AM 發表

咁佢有冇番工呢?工作能力如何?
有番工, 不過成日都話累, 返到屋企咩都唔, 食飽玩手機, 跟住就瞓

引用:
原帖由 slungli 於 2021-11-17 08:45 AM 發表

同佢去覆診佢又話唔洗, 問佢見完醫生點, 又答我都係咁, 試過一次特登放假同佢去覆, 搭van得番一個位, 佢好寸咁講, 唔係你跟來, 我已上車了!其實我都唔知用咩方法去關心佢, 我都好想求助!
繼續用唔同方法去關心佢愛佢,俾啲耐性,一次唔得兩次,兩次唔到三次,佢有病就唔會咁容易打開佢心窗。

引用:
原帖由 slungli 於 2021-11-17 08:48 AM 發表

有番工, 不過成日都話累, 返到屋企咩都唔, 食飽玩手機, 跟住就瞓
你地有冇小朋友呢?經濟ok ma?

引用:
原帖由 slungli 於 2021-11-16 09:22 AM 發表
幾年前外父走了, 老婆一路睇唔看, 自己就去睇精神科, 到依家一路都要覆診, 加上之前黑暴佢變到極黃, 性情大變好難相處, 其實要講真係一段布咁長!

依家返到屋企好似打完招呼再無咩話題講, 性方便更加唔洗講, 其實自己都好無助!都唔知邊度求助!
有冇細路?

有小朋友, 叫做夠食夠住

引用:
原帖由 fb95c9207ee716 於 2021-11-17 09:04 AM 發表

有冇細路?

引用:
原帖由 slungli 於 2021-11-17 09:05 AM 發表

咁你大檸樂

引用:
原帖由 slungli 於 2021-11-17 09:04 AM 發表
有小朋友, 叫做夠食夠住
分析如下:

精神病好煩,冇得斷尾,我老母十幾年抑鬱,一路覆診吃藥,都是反覆,冇得好。

第二,黃咗好慘,好像中毒咁,一世走唔出困境,你出街睇吓就明。差不多三年,有d人仲黑暴服裝上身,呢d人一世咖啦。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]