• 瀏覽: 3,334
  • 回覆: 29
  • 追帖: 1
睇醫生睇極都唔好,照樣敏感又出疹,係咪真係d人咁講香港空氣太差?

濕疹同遺傳,環境,飲食都有問題,其實得飲食同環境比較易改善到,
小朋友有冇試過飲其他奶粉呀

引用:
原帖由 meimeibabi 於 2021-11-14 03:11 PM 發表
濕疹同遺傳,環境,飲食都有問題,其實得飲食同環境比較易改善到,
冇錯呀,我小朋友之前都有輕鬆濕疹,好彩飲左排enfinxxxx都改善到

引用:
原帖由 latte_Coffee 於 2021-11-14 07:57 AM 發表
睇醫生睇極都唔好,照樣敏感又出疹,係咪真係d人咁講香港空氣太差?
我覺得2樣都有影響,所以屋企有裝空氣清新機,同埋唯有就盡量係飲食方面注意多d,奶粉都轉左低敏奶粉,減少d過敏原

引用:
原帖由 meimeibabi 於 2021-11-14 03:11 PM 發表
唔知係咪口味問題我bb試左幾隻都唔肯飲

引用:
原帖由 Rilakkuma## 於 2021-11-16 08:54 AM 發表

我覺得2樣都有影響,所以屋企有裝空氣清新機,同埋唯有就盡量係飲食方面注意多d,奶粉都轉左低敏奶粉,減少d過敏原
你BB食邊隻低敏?

引用:
原帖由 latte_Coffee 於 2021-11-16 09:26 AM 發表

樓上介紹個隻enfinxxxx ok既,因為成份比較溫和似人奶

引用:
原帖由 latte_Coffee 於 2021-11-16 09:27 AM 發表

你BB食邊隻低敏?
低敏既親舒都出名,但轉低敏前最好先問下醫生意見先

引用:
原帖由 latte_Coffee 於 2021-11-16 09:27 AM 發表

你BB食邊隻低敏?
食緊Aptamxx PHP,呢隻唔甜比較淡口,可能我bb之前都食開淡口奶,所以又無咩問題

引用:
原帖由 latte_Coffee 於 2021-11-14 07:57 AM 發表
可能水源都有關?
反正醫學冇特定成因。
搵到致敏源,又隔絕到,都唔代表唔出疹。

引用:
我覺得環境同飲食同身體機能都是影響

引用:
同意, 我個仔轉左飲A+ neuro pro+保濕+定期清潔玩具之後, 見佢皮膚無再出粒粒,而且去便便順暢左添

引用:
原帖由 latte_Coffee 於 2021-11-16 09:26 AM 發表

可以試下隻親舒,呢隻都出名同多過敏bb飲

引用:
原帖由 manlili 於 2021-11-19 11:08 AM 發表

我覺得環境同飲食同身體機能都是影響
身體抵抗力好, 就自然少D出現紅疹/敏感既情況
所以簡奶粉營養好重要

引用:
原帖由 HughK50 於 2021-11-19 10:34 PM 發表

身體抵抗力好, 就自然少D出現紅疹/敏感既情況
所以簡奶粉營養好重要
你講得岩呀,所以我揀enfinxxxx比小朋友,入面有乳鐵蛋白,可增強抵抗力!

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]