• 瀏覽: 19,087
  • 回覆: 113
家姐6月嗰陣結咗婚,原本佢同姐夫都傾好咗唔生小朋友,佢哋都好難得說服4大長老唔抱孫
但係家姐最近成日都返嚟屋企食飯仲會借啲意留喺外家瞓唔返去佢同姐夫屋企
我以為佢哋嘈交所以家姐唔想返自己屋企,但係原來係姐夫最近又改變心意同家姐講:其實如果而家有咗我都唔介意生喎
因為家姐原本都唔係咁鍾意小朋友加上佢覺得要對另一個生命負責好沉重,所以佢由未結婚開始就已經講唔會生小朋友
家姐仲話佢開始有啲想搬返嚟住,但係又唔係同姐夫離婚只係純粹想分開住,諗住咁樣可以避開同姐夫傾生唔生小朋友呢個問題

你姐夫擺明陰你家姐

引用:
原帖由 微薯 於 2021-11-8 03:45 PM 發表
家姐6月嗰陣結咗婚,原本佢同姐夫都傾好咗唔生小朋友,佢哋都好難得說服4大長老唔抱孫
但係家姐最近成日都返嚟屋企食飯仲會借啲意留喺外家瞓唔返去佢同姐夫屋企
我以為佢哋嘈交所以家姐唔想返自己屋企,但係原來係姐夫最近又改變心意同家姐講:其實如果而家有咗我都唔介意生喎
因為家姐原本都唔係咁鍾意小朋友加上佢覺得要對另一個生命負責好沉重,所以佢由未結婚開始就已經講唔會生小朋友
家姐仲話佢開始有啲想搬返 ...
咁落去好快會離婚

多事精

引用:
原帖由 Wai7412002 於 2021-11-8 05:56 PM 發表

咁落去好快會離婚
唔會掛姐夫嗰陣說服4大長老都用咗好長時間,咁樣引我家姐中伏?

引用:
原帖由 亞倫DotG 於 2021-11-8 06:03 PM 發表
多事精
一家人呀嘛,咁難得家姐嫁咗真係唔係好想佢返嚟…

你家姐依家焗生

你阿媽收左人地禮金,退返比你姐夫,

除非天生好唔喜歡小朋友,如果唔系,對得老婆多幾年,都系兩支公,都唔知有乜癮

引用:
原帖由 微薯 於 2021-11-8 03:45 PM 發表
有種騙婚既感覺。而且仲要成日驚老公想搞嘢生仔。心理壓力好大吧

引用:
原帖由 微薯 於 2021-11-8 06:18 PM 發表

唔會掛姐夫嗰陣說服4大長老都用咗好長時間,咁樣引我家姐中伏?
唸住結了婚米已成炊。逼佢就範?。

和平離婚

引用:
原帖由 微薯 於 2021-11-8 06:18 PM 發表

人會變,月會圓,
今日唔想生,
唔包補天朝訓醒另一諗法~

引用:
好快離婚~
你家姐都唔中意,
即使生第日都嗌交收埸。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]