• 瀏覽: 3,956
  • 回覆: 21
佢想我幫佢個仔私底下補習,咁我當然話唔得,唔可以咁樣做。佢就問係咪人工問題,話錢可以再傾,我都係話唔得,因為日校老師唔可以咁樣私底下收錢幫學生補習,如果佢有咩唔識,可以落堂問。

結果佢就開始發我老脾,話佢以前啲老師唔會好似我咁硬頸,話我不知變通,咁我就唔知佢以前搵咩老師啦,我就覆咗佢叫佢搵其他人,然後就收咗佢線。

真係唔鬼知點解依家啲家長咁變態,以為用錢就可以咩都解決到,你咁樣小朋友都只會學咗你呢一套.......

叫佢出去揾私人補習班

引用:
原帖由 hingfai709a 於 2021-11-8 02:42 PM 發表
叫佢出去揾私人補習班
我有咁建議佢,希望唔好再走嚟煩我

引用:
原帖由 Power豬 於 2021-11-8 01:14 PM 發表
佢想我幫佢個仔私底下補習,咁我當然話唔得,唔可以咁樣做。佢就問係咪人工問題,話錢可以再傾,我都係話唔得,因為日校老師唔可以咁樣私底下收錢幫學生補習,如果佢有咩唔識,可以落堂問。

結果佢就開始發我老脾,話佢以前啲老師唔會好似我咁硬頸,話我不知變通,咁我就唔知佢以前搵咩老師啦,我就覆咗佢叫佢搵其他人,然後就收咗佢線。

真係唔鬼知點解依家啲家長咁變態,以為用錢就可以咩都解決到,你咁樣小朋友都 ...
記得同校長備案,呢d人或者會想辦法整你,保護自己好d

引用:
原帖由 Power豬 於 2021-11-8 01:14 PM 發表

真係唔鬼知點解依家啲家長咁變態,以為用錢就可以咩都解決到,你咁樣小朋友都 ...
我以前做私補 補過超過30個學生
其實個學生天生叻就叻 蠢就蠢 天生佔左90% 補習成效好有限
不過你果件家應該都係生蠢 自然諗唔到呢點

補習有一好處,對聰明人哩講,可以聽唔同老師意見,取長補短,有時突破唔到個點,就要補下,換下人

引用:
原帖由 禁言先生 於 2021-11-9 04:49 AM 發表

記得同校長備案,呢d人或者會想辦法整你,保護自己好d
真係要識保護自己

引用:
原帖由 亞盤神 於 2021-11-9 10:46 AM 發表

我以前做私補 補過超過30個學生
其實個學生天生叻就叻 蠢就蠢 天生佔左90% 補習成效好有限
不過你果件家應該都係生蠢 自然諗唔到呢點
家教都好重要

引用:
原帖由 魚仔曲其 於 2021-11-9 11:43 AM 發表
補習有一好處,對聰明人哩講,可以聽唔同老師意見,取長補短,有時突破唔到個點,就要補下,換下人
有時真係人夾人

引用:
原帖由 Power豬 於 2021-11-9 05:49 PM 發表

家教都好重要
呢種父母 待人接物實有問題啦

要佢自己生性 唔好被污染

引用:
原帖由 Power豬 於 2021-11-9 05:50 PM 發表

有時真係人夾人
以前有個band 3 高中
一定要我買練習比佢做 (一本厚厚果D)
我同佢講學校教科書同past paper已經好夠
最後等佢炒走人

引用:
原帖由 Power豬 於 2021-11-9 05:50 PM 發表

有時真係人夾人
讀書醒,又唔代表識教,識教既又唔系對個個都得,老師都同醫生好類似。。

引用:

舊思想啫。
從前正職教師,好多會做私補,打2份工。

都係叫佢搵其他人好d

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]