• 瀏覽: 8,346
  • 回覆: 32
引用:
原帖由 大嶼山之肥花 於 2021-10-31 03:24 PM 發表
本人今年39歲,明年40歲,單身,重74kg,我應唔應該減肥定開開心心過日子呢?
你確定唔減肥真係可以開開心心過日子?
你而家先近40,之後嗰幾十年,最好無病無痛,先有機會開開心心過日子
而家BMI 27.9 屬於「肥胖」
就算減唔到去正常範圍,減到去「超重」範圍都好
降低下疾病風險

引用:
原帖由 stonelady 於 2021-11-1 10:00 AM 發表

你確定唔減肥真係可以開開心心過日子?
你而家先近40,之後嗰幾十年,最好無病無痛,先有機會開開心心過日子
而家BMI 27.9 屬於「肥胖」
就算減唔到去正常範圍,減到去「超重」範圍都好
降低下疾病風險
我知道啦!

引用:
原帖由 大嶼山之肥花 於 2021-10-31 03:24 PM 發表
本人今年39歲,明年40歲,單身,重74kg,我應唔應該減肥定開開心心過日子呢?
依家開心,第時要還

我見啲人年青時,甚至踏入中年時,仍然唔節制,無紀律,食甜嘢,食煎炸嘢,食包食餅食蛋糕,飲珍珠奶茶,唔做運動,夜瞓

去到後期,老咗,百病叢生,行又行唔到,手震震,呢度痛嗰度痛

提示: 違規內容已被屏蔽
肥胖會增加患癌機會。做吓運動等身體好啲~

唔為貪靚, 都要考慮吓養生問題

引用:
減肥

唔影響健康就開開心心過日子

每日從多動少坐開始做起,已經可以向著健康出發

引用:
原帖由 崖上緊慎的富豪 於 2021-11-22 03:35 PM 發表
不減吧 漂亮衣服穿不上的時候苦惱 
減吧 美食吃不上就可不快樂
兩難
減肥中偶然一次略為放縱去吃,
那種妙不可言的快感,比餐餐大魚大肉更快樂。
所以,
減肥並不是「美食吃不上就可不快樂」的。

大家1⃣️齊加油

做人最緊要開心不過如果肥到健康出現問題,就減下啦

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]