• 瀏覽: 3,700
  • 回覆: 22
  • 追帖: 1
平日我兩公婆同老爺奶奶同住而分開食飯

老公早收工時,就會返去煎魚湯飲,99就rap左整程,拎魚入門就話腥,煎魚時,老公已開門、抽氣扇,但99都話喝喉、又係到咳、又話煎魚聲嘈(老公我62都冇佢依啲反應),老公已火火地,煮完不碗湯佢飲,佢又會rap 我老公話放工辛苦就唔好煮啦 (我煮,佢就冇講過依句😒),而我地出去食兩餐,佢就rap 唔好食街外野咁多,無益🙈

老公生氣點係,我最近有左,老公想煮多兩餐煮家飯,煲多啲魚湯飲我飲(放工煲最快煮完,又有營養),唔好食咁多街外野,佢媽冇行動,其實我哋完全冇任何奢望的,但佢仲要咁多說話比我哋聽

老公話99再嘈,佢會爆佢一鍋,但其實99係有少少情緒病的,唉,我覺得好煩🙈

呻完!thx

搬啦

如果可以的話就搬屋唔好一齊住

之前都想搬,但咁啱佢啱啱有情緒病,驚佢接受唔到,佢仔係獨仔
現在要請佢幫手湊bb,可能等bb入n班先搬走

引用:
原帖由 HAPPY=] 於 2021-10-30 12:04 PM 發表

老公早收工時,就會返去煎魚湯飲,99就rap左整程,拎魚入門就話腥,煎魚時,老公已開門、抽氣扇,但99都話喝喉、又係到咳、又話煎魚聲嘈(老公我62都冇佢依啲反應),老公已火火地,煮完不碗湯佢飲,佢又會rap 我老公話放工辛苦就唔好煮啦 (我煮,佢就冇講過依句😒),而我地出去食兩餐,佢就rap 唔好食街外野咁多,無益🙈

老公生氣點係,我最近有左,老公想煮多兩 ...
咁佢有病 rap 幾rap 咪由能得佢rap 囉⋯ 你地兩努氣黎做乜? 你得閒rap下你老公D脾氣 好過啦⋯⋯

你老公係獨子?忍下啦 遲下間屋係你地喇

如果仲繼續一齊住, 唯有忍下喇

又想有人幫手,又唔想人哋有嘢講!好難嗰喎!

引用:
原帖由 HAPPY=] 於 2021-10-30 12:04 PM 發表

老公生氣點係,我最近有左,老公想煮多兩 ...
婆媳關系好多人都有

引用:
原帖由 9個平平貓奴 於 2021-10-30 11:53 PM 發表
如果可以的話就搬屋唔好一齊住
要有錢搬先得

引用:
原帖由 HAPPY=] 於 2021-10-31 11:39 AM 發表
之前都想搬,但咁啱佢啱啱有情緒病,驚佢接受唔到,佢仔係獨仔
現在要請佢幫手湊bb,可能等bb入n班先搬走
明晒~

引用:
原帖由 齋talk 於 2021-11-2 03:51 AM 發表

要有錢搬先得
都係嫁!搬出去都好大開支

引用:
原帖由 9個平平貓奴 於 2021-11-2 11:37 AM 發表

都係嫁!搬出去都好大開支
佢話想搬~

很難處理嘅。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]