• 瀏覽: 14,925
  • 回覆: 175
  • 追帖: 1
最近經朋友介紹識左個男仔,開頭都覺得佢幾nice份人又幽默,覺得都有同佢發展既機會
雖然近幾次見面都係有其他朋友在場,不過佢都會好關心我有冇啲咩唔岩食

前幾日大家食完飯之後佢送我去搭車途中見到路邊有隻貓貓行路姿態好古怪,就想行埋去睇下佢有冇受傷
點知個男仔即刻拉住我叫我唔好行埋去,又話都唔知隻貓有冇菌
雖然佢咁講都錯唔晒,但係我覺得至低限度都要行埋去睇下佢隻腳有冇受傷
最近都見到好多人話天氣轉冷要拍下車身先好開車,驚車到啲係車底到訓緊教既貓貓…
我就同佢講:受左傷唔及時處理可大可小架,始終都係生命黎架嘛!

佢話:橫掂佢都冇主人架啦,就算小左佢一隻貓都冇人知,做咩要懶好心咁樣幫流浪貓
痴線架?冇主人隻貓都冇得揀架啦,見到都唔幫我真係覺得佢完全0愛心
我已經唔理佢,直接行左去貓貓到,佢仲要話:你掂完隻流浪貓唔該你唔好掂到我呀
真係唔知佢係唔中意小動物定係唔中意流浪貓狗,但係有少少人性既人都唔會講呢啲說話囉…

我見到隻貓貓隻腳冇受傷,不過都有帶佢去獸醫到檢查下有冇事,全程我都冇再同個條友講野,佢都企係後面唔出聲,直到我臨上的士個陣我先同佢講:你呢啲唔中意小動物又冇愛心既男人真係唔該唔好搵女朋友,你只係適合孤獨終老!

成日都覺得無論男女都可以唔中意小動物/驚小動物,但係唔尊重其他生命既人真係好差!!!!

P.S:貓貓做完檢查之後醫生話佢都冇咩事,不過唔夠營養要吊營養液,仲問我有冇興趣收養左佢

熱賣及精選
引用:
原帖由 蘋果茶葉 於 2021-10-28 01:11 PM 發表

最近經朋友介紹識左個男仔,開頭都覺得佢幾nice份人又幽默,覺得都有同佢發展既機會
雖然近幾次見面都係有其他朋友在場,不過佢都會好關心我有冇啲咩唔岩食

前幾日大家食完飯之後佢送我去搭車途中見到路邊有隻貓貓行路姿態好古怪,就想行埋去睇下佢有冇受傷
點知個男仔即刻拉住我叫我唔好行埋去,又話都唔知隻貓有冇菌
雖然佢咁講都錯唔晒,但係我覺得至低限度都要行埋去睇下佢隻腳有 ...
樓主好有愛心,抵讚!

路過八卦一問,如果果個男人鍾意貓,但唔鍾意狗,唔係對所有動物都有愛心,咁你點評價?

或者佢擔心你 惹到細菌 有啲人會慢慢改變㗎 不過好多嘢唔可以一概而論 一定要深入了解

可能佢對貓有不為人知既過去

標題真誇張

引用:
原帖由 cb600 於 2021-10-28 01:54 PM 發表

路過八卦一問,如果果個男人鍾意貓,但唔鍾意狗,唔係對所有動物都有愛心,咁你點評價?
都冇問題,唔係每個人都對所有小動物有愛心
但係我真係接受唔到對其他動物完全冇愛心!

引用:
原帖由 andyyyy 於 2021-10-28 01:38 PM 發表

樓主好有愛心,抵讚!
多謝你讚賞
希望救到一隻得一隻…

引用:
原帖由 海灣可愛的水樽 於 2021-10-28 02:29 PM 發表

或者佢擔心你 惹到細菌 有啲人會慢慢改變㗎 不過好多嘢唔可以一概而論 一定要深入了解
我都有問返個朋友佢係咪好唔中意小動物,朋友都話係
之前朋友屋企有養狗,個男仔死都唔會上去佢屋企,話覺得有小動物既屋企都好臭好污糟…

引用:
原帖由 Fokung 於 2021-10-28 02:37 PM 發表

可能佢對貓有不為人知既過去
比貓咬傷過?

引用:
原帖由 不做一拳 於 2021-10-28 02:46 PM 發表

標題真誇張
Sorry,因為真係太嬲了

如果勁鐘意蛇類丶昆蟲丶爬蟲等。咁算唔算有愛心️呢!?

D港女見到老鼠呢d小動物咪又係嚇到鬼叫咁嘈

樓主,你揾我啦!
我超鐘意一種小動物:
雞。
一星期幾日,我都會助養佢地。

引用:
原帖由 蘋果茶葉 於 2021-10-28 02:54 PM 發表

Sorry,因為真係太嬲了
我對動物冇咩特別

提示:支持鍵盤翻頁左 右