• 瀏覽: 2,185
  • 回覆: 19
我同老公都係敏感底,醫生建議我地揀低敏奶粉俾bb飲,想問邊隻低敏奶粉好d? thx

熱賣及精選
aptaxxl好似有隻低敏奶粉, 之前有媽媽frd話食得幾好, 你可以留意下

即係水解蛋白奶粉?

引用:
原帖由 dinglingw 於 2021-10-28 12:52 PM 發表

即係水解蛋白奶粉?
應該係,我見仲有分半水解定深度水解,其實邊隻好d

EnfiniTas都係隻比較溫和既奶粉
你都可以試吓

我家姐個B都係敏感B,依家食緊aptxxil essxxsis php,都夾得幾好,見佢皮膚都好咗。

引用:
原帖由 cherrlitze 於 2021-10-28 05:38 PM 發表

你都可以試吓
一般係藥房會搵到嗎

引用:
原帖由 cherrlitze 於 2021-10-28 05:38 PM 發表

你都可以試吓
我都係岩岩轉左呢款
你BB係一直食開嗎

如果係醫生建議你轉低敏,可以考慮下親舒,呢隻都出名同多過敏BB飲

引用:

你都可以試吓
呢隻成份係幾溫和既,有母乳成份,
出輕微濕疹飲呢隻都改善到

引用:
原帖由 kellywg70 於 2021-10-28 06:59 PM 發表

我家姐個B都係敏感B,依家食緊aptxxil essxxsis php,都夾得幾好,見佢皮膚都好咗。
我囡囡都係飲緊php,醫生話呢隻有水解蛋白,bb易d吸收,又可以train到bb免疫力

引用:
原帖由 or801215 於 2021-11-1 01:09 PM 發表

呢隻成份係幾溫和既,有母乳成份,
出輕微濕疹飲呢隻都改善到
我小朋友飲開enfinxxxx,本身有小小濕疹,飲左排自動消失晒

引用:
原帖由 kellywg70 於 2021-10-28 06:59 PM 發表

你通常去邊度買呢隻奶粉呀?

引用:
原帖由 思高潔廁刷 於 2021-11-2 11:17 AM 發表

你通常去邊度買呢隻奶粉呀?
萬X都有,或者上佢地online shop訂,買2罐已經免運費,好方便

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]