• 瀏覽: 3,424
  • 回覆: 27
想問下大家如果家庭主婦淨係洗衫接衫同湊仔算唔算係稱職既家庭主婦....?定係我要求太高....

熱賣及精選
請菲傭啦

請工人叫老婆出去工作就冇咁多煩惱,家庭係大家嘅,淨係湊好一個小朋友已經係比出外工作辛苦!

引用:
原帖由 怪異蝦仁 於 2021-10-27 01:33 AM 發表

想問下大家如果家庭主婦淨係洗衫接衫同湊仔算唔算係稱職既家庭主婦....?定係我要求太高....
唔洗清潔?廁所污糟邊個洗?

引用:
原帖由 不基含情的妹頭 於 2021-10-27 06:27 PM 發表

唔洗清潔?廁所污糟邊個洗?
屋企呢排好似真係連清潔都冇...屋企連撻地都開始黏淋淋。

引用:
原帖由 怪異蝦仁 於 2021-10-27 11:10 PM 發表

連撻地都開始黏淋淋 - 攪少D嘢米得

引用:
原帖由 怪異蝦仁 於 2021-10-27 01:33 AM 發表

要,我全做晒以上加搵錢。

引用:
原帖由 怪異蝦仁 於 2021-10-27 11:10 PM 發表

小朋友返學未?現代要湊好個仔好忙,如果鍾意聽人講要點要點仲慘。

引用:

果D野係工人姐姐做, 你應該shopping high tea 教下小朋友做功課 同埋 玩 就好。

唔係香港 幾十萬工人姐姐 咪冇工開?

大家溝通好,各自分工,互相理解

引用:

稱職的家庭主婦係做嗮屋企所有嘢哦

其實宜家啲女人,的確唔夠時間做家務,佢哋唔似得以前阿媽咁,可以放低啲小朋友俾同住嘅奶奶抱,自己去煮飯,又或者教個6歲嘅哥哥姐姐幫佢掃地洗碗,自己專心餵奶,宜家啲媽媽全部係單打獨鬥。

引用:

你見到唔會拖下?你娶老婆係為咗生仔、做家務同陪訓?咁你做乜唔娶個工人返屋企?

引用:

家庭主婦有分好多級嘅
有做全套家務
有做半套家務
貴婦級做0套家務添!

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]