• 瀏覽: 5,219
  • 回覆: 49
  • 追帖: 1
姐夫離異有一個孩子,姐姐和姐夫喺一起,我老母堅決反對。可我姐姐覺得很幸福,可能系被愛情沖昏了頭腦。 上個月佢哋偷偷拍拖……我幫忙把關。前幾日姐姐背着老母把結婚證拿了,戶口本系姐姐喺我嘅幫忙下偷出嚟嘅,依家老母喺家喊喊啼啼,感覺自己好像做錯了事!可系姐姐講佢要追尋自己嘅幸福……

熱賣及精選
引用:
原帖由 貴回收的裙 於 2021-10-25 10:14 AM 發表

姐夫離異有一個孩子,姐姐和姐夫喺一起,我老母堅決反對。可我姐姐覺得很幸福,可能系被愛情沖昏了頭腦。 上個月佢哋偷偷拍拖……我幫忙把關。前幾日姐姐背着老母把結婚證拿了,戶口本系姐姐喺我嘅幫忙下偷出嚟嘅,依家老母喺家喊喊啼啼,感覺自己好像做錯了事!可系姐姐講佢要追尋自己嘅幸福……
戶口本 是什麼鬼?

引用:
原帖由 singsingbaby 於 2021-10-25 12:34 PM 發表

戶口本 是什麼鬼?
領結婚證嘅證件

引用:
原帖由 貴回收的裙 於 2021-10-25 01:41 PM 發表

領結婚證嘅證件
同身分證有什麼分別?

引用:
原帖由 singsingbaby 於 2021-10-25 02:28 PM 發表

同身分證有什麼分別?
一樣嘅用處,我冇結婚,具體我唔清楚😓

由得佢啦 姐以後幸福的 那就好事
如果之後出事喇 佢咪知自己死蠢囉

引用:
原帖由 tommwins 於 2021-10-25 03:45 PM 發表

由得佢啦 姐以後幸福的 那就好事
如果之後出事喇 佢咪知自己死蠢囉
依家老母天天喺鬧我和姐姐,我喺家都呆唔下去了

引用:
原帖由 貴回收的裙 於 2021-10-25 04:06 PM 發表

依家老母天天喺鬧我和姐姐,我喺家都呆唔下去了
既然都結婚了 鬧都無用 妳姐應該搬出去了吧
剩番你 你一係搬出去 如果搬唔到
你媽無論鬧什麼 你都唔好有回應

引用:
原帖由 貴回收的裙 於 2021-10-25 10:14 AM 發表

樓主你嘅用詞我 Get 唔到係乜,你呢單野是否發生在內地 ?

總之, 成年人做事自己負責

樓主你幾歲?  如果未成年, 就唔好再參予了, 如果已成年, 日後會知後果 

老母收唔到禮金
哭哭鬧鬧好正常
過一排冇事

呢啲應該佢地兩方面自己搞掂
反而你唔應該牽涉到

引用:

你姐夫錫唔錫你家姐㗎?

引用:
原帖由 singsingbaby 於 2021-10-25 12:34 PM 發表

戶口本 是什麼鬼?
唔通係大陸人?

引用:
原帖由 貴回收的裙 於 2021-10-25 01:41 PM 發表

領結婚證嘅證件
你意思係咪只國內啊?

提示:支持鍵盤翻頁左 右