• 瀏覽: 24,908
  • 回覆: 202
  • 追帖: 2
引用:
原帖由 真.錦馬超 於 2021-10-25 12:30 AM 發表

我開聯名戶口係用來方便我同老婆攞錢用,更何況樓主又冇交代佢嘅財政狀況,所以我先會攞自己嚟做例子
我估樓主屋企應該冇咩財力,如果唔係都唔會咁嬲……. 不過都係等下樓主會唔會再交待多啲🤔

引用:
原帖由 波加快 於 2021-10-25 12:32 AM 發表

我估樓主屋企應該冇咩財力,如果唔係都唔會咁嬲……. 不過都係等下樓主會唔會再交待多啲🤔
未必,好多有錢佬佢哋一樣將$0.1睇到成個地球咁大。

所以樓主睇5皮野咁重,未必係因為窮

一世人兩兄弟,幫得就幫囉。

引用:
原帖由 嶺南大鱷 於 2021-10-24 10:45 AM 發表
結婚一世人一次,又唔係借錢去賭。
借五萬亦唔係多。
冇乜問題。
你講得啱有大智慧,樓主如果同丈夫一齊夾比弟弟同弟婦,將來大家庭中的人際關係會好好多,5萬不貴

所以話呢, 男人點都要留起D 私己錢, 唔好全部放哂响聯名戶口..............

用私己錢幫屋企人, 可以同老婆減少磨擦................

引用:
原帖由 掃地工人 於 2021-10-23 07:25 PM 發表
佢細佬結婚,我同老公傾好1萬蚊人情。

但原來佢又瞞住我叫我老公姐係佢阿哥資助佢結婚,想我老公資助佢5萬!

我老公仲諗住瞞住我,如果唔係聯名戶口冇咗5萬蚊我真係唔會知!
攞錢想兵分兩路咁

引用:
原帖由 故鄉明 於 2021-10-25 06:52 AM 發表
一世人兩兄弟,幫得就幫囉。
佢而家唔想幫

建議你同你老公離婚,放生你老公啦

幫到未幫。。。。兄弟黎。。。。。最緊要係能力範圍,我之前都係咁上下,但起初說借,但佢都冇還過,我都冇出過聲

咁佢哋兩兄弟又好難拒絕喎

引用:
原帖由 掃地工人 於 2021-10-23 07:25 PM 發表
佢細佬結婚,我同老公傾好1萬蚊人情。

但原來佢又瞞住我叫我老公姐係佢阿哥資助佢結婚,想我老公資助佢5萬!

我老公仲諗住瞞住我,如果唔係聯名戶口冇咗5萬蚊我真係唔會知!
你叔仔有冇同你XX過?有才叫瞞,無的話只係你老公想瞞🤔🤔

人地二兄弟嘅野, 關你忍事咩, 
換你兄弟要結又無錢, 唔通你唔撐, 叫佢地叫雞算咩 

我細買樓, 我都資助左佢10萬啦. 一世人倆兄弟邊有得計架 (我自己錢, 唔會比老婆知). 

朋友都有通財之義
何況兄弟情
樓主對老公定錢有不忿?

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]