• 瀏覽: 25,004
  • 回覆: 202
  • 追帖: 2
有能力幫

人死後錢留係度都無用

當支持下細佬lor

人地兄弟情咁多年,好難講。

你老公幫係可以
但問題唔應該在聯名戶口攞錢
應該用佢自己既錢

人地姓x既事關你外姓人乜事

引用:
原帖由 掃地工人 於 2021-10-23 19:25 發表
佢細佬結婚,我同老公傾好1萬蚊人情。

但原來佢又瞞住我叫我老公姐係佢阿哥資助佢結婚,想我老公資助佢5萬!

我老公仲諗住瞞住我,如果唔係聯名戶口冇咗5萬蚊我真係唔會知!
佢應該同你商量下

引用:
原帖由 掃地工人 於 2021-10-23 07:25 PM 發表

但原來佢又瞞住我叫我老公姐係佢阿哥資助佢結婚,想我老公資助佢5萬!

我老公仲諗住瞞住我,如果唔係聯名戶口冇咗5萬蚊我真係唔會知!
兄弟如手足!
你睇開啲,再嘈連老公都冇埋!

兩兄弟嘅野同你啲外人有乜野關係?正所謂兄弟如手足,妻子如衣服。

恭喜晒,第日你老公個細佬,買樓又要你老公幫, 新居裝修 又要你老公幫,生仔又要你老公幫, 你奶奶又因為細仔結婚了,你奶奶生活靠晒你老公幫,你老公咁慷慨,你地好快 變丐幫
香港典型例子:
冇$ 學人結婚,永遠將責任交比別人

引用:
原帖由 香港勇敢的手袋 於 2021-10-23 10:54 PM 發表
如果你老公係攞自己既錢去資助,我覺得就冇太大問題,話晒2兄弟,但係你地聯名戶口攞錢,又唔同你講,你老公又講唔通
聯名戶口錢都可以只係一個人儲

5萬支持親兄弟, 有咩所謂

一世人兩兄弟,有時吾計較得咁多

聯名戶口點解唔係set兩個人簽名先攞得錢嗰種, 是但一個人都攞得錢嘅,咁整聯名戶口嚟做乜?樓主自己都要檢討下

引用:
原帖由 波加快 於 2021-10-23 07:51 PM 發表
5萬又真係好多
離哂譜..........................一定要離婚

引用:
原帖由 掃地工人 於 2021-10-23 07:25 PM 發表

報警拉佢啦
聯名戶口係你兩個人既錢係咪?
咁即刻佢未經你同意挪用你啲錢
咁係偷竊喎!!!
不過。。。。。。入面啲錢邊個大份邊個細份先
你攪清楚件事未?
如果入面有十萬以上
佢攞自己果份去資助佢親人又有咩問題呢?
結左婚個男人啲錢唔一定係你架
可以係佢私己錢

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]