• 瀏覽: 13,009
  • 回覆: 42
其實都係20度左右姐,阿媽自己都係著短裙,但包到個女成隻粽咁,仲要戴埋頸巾。
聽到個女話媽咪,好熱呀,個阿媽就話今日凍呀,忍下啦!真係o咗嘴,個小朋友都超碼著咗3件衫,件外套望落好厚,仲有條頸巾,我都鄧佢熱呀!

熱賣及精選
引用:
原帖由 千千里馬 於 2021-10-23 03:30 PM 發表

其實都係20度左右姐,阿媽自己都係著短裙,但包到個女成隻粽咁,仲要戴埋頸巾。
聽到個女話媽咪,好熱呀,個阿媽就話今日凍呀,忍下啦!真係o咗嘴,個小朋友都超碼著咗3件衫,件外套望落好厚,仲有條頸巾,我都鄧佢熱呀!
我見TV有人頸巾+羽絨狀既大衣

引用:
原帖由 人之初大大 於 2021-10-23 04:14 PM 發表

我見TV有人頸巾+羽絨狀既大衣
好小題大做,得返幾度咁點算

引用:
原帖由 千千里馬 於 2021-10-23 06:10 PM 發表

小朋友過於保護大個弱過雞

引用:
原帖由 千千里馬 於 2021-10-23 03:30 PM 發表

RE:

今日得18度。
雖然,由冬轉春,升上18度,吹來是暖風,所以會覺得18度好暖。
至於由夏轉秋,或由秋轉冬,吹來係涼或寒風,係會覺得18度係比較寒冷。
如果有凍風在街上吹,出到戶外,至少要戴條頸巾,
圍住頸部保暖,有助避免凍到頸部,都係一個好選擇。

母愛

有種凍 叫做阿媽覺得你凍

“今日得18度。
,........
圍住頸部保暖,有助避免凍到頸部,都係一個好選擇。"
今早我喺地鐵都見到個三十多歲女人著羽絨長褸,頸巾圍實條頸
正常人身體不可能這樣差,除非佢有病

引用:
原帖由 千千里馬 於 2021-10-23 06:10 PM 發表

有幾可幾度吖,最多咪十幾

小朋友凍親好慘 港媽緊張到死

引用:
原帖由 illm8888 於 2021-10-24 05:51 PM 發表

“今日得18度。
,........
圍住頸部保暖,有助避免凍到頸部,都係一個好選擇。"
今早我喺地鐵都見到個三十多歲女人著羽絨長褸,頸巾圍實條頸
正常人身體不可能這樣差,除非佢有病
香港人真係好怕凍

驚佢病

著到好似落雪咁。

好容易焗傷風

引用:
原帖由 黃金工程 於 2021-10-23 10:26 PM 發表

RE:
今日得18度。
雖然,由冬轉春,升上18度,吹來是暖風,所以會覺得18度好暖。
至於由夏轉秋,或由秋轉冬,吹來係涼或寒風,係會覺得18度係比較寒冷。
圍住頸部保暖,有助避免凍到頸部,都係一個好選擇。
原來有唔同

提示:支持鍵盤翻頁左 右