• 瀏覽: 2,083
  • 回覆: 16
我住粉嶺,喺黃竹坑做嘢。
幾個月前大廈保安嚟咗個保安亜嬸。
我同佢日日打招呼點頭笑吓就認識
及自我介紹而成為有緣朋友。
原來佢住南Y島,朝朝坐船出入南Y島同
香港仔。
後來(自十月開始)佢無做呢份保安員
工作,走咗去紅磡區做信差文職。
每次我同佢相約食完飯後,只能送佢到
香港仔坐船碼頭之前,我就要止歩。
因為佢怕俾南Y島朋友或親慼睇倒。
一個五十五歲嘅女人,都希望同男朋友
去完街食完飯後,送佢返屋企。
呢種係女性天生要男性關懷同愛護嘅
性格。.
................................................
所以我曾建議佢去住沙田,有東西鐵,又可
踩單車去雲所有單車徑。每次我哋相約
踩完單車後,我可以踩送佢返到屋企樓下。
...........................................
送女朋友返屋企途中,係一段溫馨時段,大
家坐巴士坐埋一個二人座位,大家握住手,
好似又坐車又拍拖咁呀 !
兩年多之前,我同個住粉嶺嘅情人,每次去
完灣仔、尖沙咀或天水圍等地方食完自
助餐之後,都係送佢返到粉嶺。
直至今年情人節,去尖沙咀食完自助午餐
都係。但.......相信以後無機會喇 ! 佢重
未死, 只係跟咗大女、女婿同個外孫喺
今年三月十八日,一家三代四口移住英國
生活及希望可以定居。
.........................................

有機會送女朋友返屋企係幸福咖 !
最好係送多幾個,送好多次添。
呢段時光係男人一生中最甜嘅感受。

熱賣及精選
大家所住所居,遠近與否就真係講機會。
機會可以製造,可以買 ; 但情縁相投相
合,就只頼天縁之賜。
男女嚟到世間,各有所職所責,所抱所負。
一生之中有朋友知己,愛人情人配偶家
人親人,但亦有單身單親孤寡。
所以能風雨同路,到送最後ー程返屋企,
無論係男送女,或女送男,都係幸福嘅。
因為假如男女ー方,有個先中風病在牀,
或行動不便,而叧一個又不幸歸西,咁...
唔知唔覺中,配偶已經永別了o
人生存於世,除結婚夫妻外,多交知心朋
友,婚外情人相慰關懷,互相鼓勵進退,使
大家生活更美好。
人不可太自私而去獨佔一個人,要用慈悲
心去分享去珍惜生命嘅縁同愛。

揸車啦

引用:
原帖由 RV356484 於 2021-10-23 06:20 AM 發表

香港仔。
...
你幾歲先? 本來人地話愛係無年齡限制。但, 你講人地幾多歲, 卻唔講埋自己幾歲。

回 # 4
你幾歲先? 本來人地話愛係無年齡限制。
但, 你講人地幾多歲, 卻唔講埋自己幾歲。
..........................................
其實我唔講,呢度鄉土個個都知亞叔我有
幾大同有幾老。
我舊年攞長者卡。

引用:
原帖由 RV356484 於 2021-10-23 06:20 AM 發表

香港仔。
...
為左比你送返屋企而要人搬屋?

頭先我哋香港仔酒家食完飯,之
後佢有佢搭船,我有我搭車。
佢返到屋企沖完涼,我先返到屋
企準備沖涼。一南一北根本無
得送。所以希望佢搬去沙田住。

食咗未?

女人叫男人上佢屋企坐下才叫幸福

引用:
原帖由 RV356484 於 2021-10-25 10:03 PM 發表

頭先我哋香港仔酒家食完飯,之
後佢有佢搭船,我有我搭車。
佢返到屋企沖完涼,我先返到屋
企準備沖涼。一南一北根本無
得送。所以希望佢搬去沙田住。
最緊要哈皮

引用:

香港仔。
...
你自己覺得開心就可以啦~

引用:
原帖由 RV356484 於 2021-10-23 07:25 AM 發表

大家所住所居,遠近與否就真係講機會。
機會可以製造,可以買 ; 但情縁相投相
合,就只頼天縁之賜。
男女嚟到世間,各有所職所責,所抱所負。
一生之中有朋友知己,愛人情人配偶家
人親人,但亦有單身單親孤寡。
所以能風雨同路,到送最後ー程返屋企,
無論係男送女,或女送男,都係幸福嘅。
因為假如男女ー方,有個先中風病在牀,
或行動不便,而叧一個又不幸歸西,咁...
唔知唔覺中,配偶已 ...
幾好呀思想好正面~

引用:
原帖由 2City 於 2021-10-23 01:21 PM 發表

揸車啦
冇車點揸呢?

引用:
原帖由 RV356484 於 2021-10-23 06:39 PM 發表

回 # 4
你幾歲先? 本來人地話愛係無年齡限制。
但, 你講人地幾多歲, 卻唔講埋自己幾歲。
..........................................
其實我唔講,呢度鄉土個個都知亞叔我有
幾大同有幾老。
我舊年攞長者卡。
大10年到啦可以㗎

正喎!$2可以搭到去天涯海角

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]