• 瀏覽: 11,370
  • 回覆: 54
  • 追帖: 2
引用:
原帖由 少女追大叔 於 2021-10-22 02:19 PM 發表
呢個有點會玩訥
什麼玩訥?

引用:
原帖由 笨豬傻咪 於 2021-10-22 10:33 AM 發表
根本個女人一早部署個離婚局比你踩
明知個女人出面有男人,咁都放棄撫養權比個女人
離婚黎講,邊個有撫養權就揸至尊咁樣
睇黎你都係等法援會唔會批律師比你好過
無乜野可以幫到你
同意x2

引用:
原帖由 沉默的期待 於 2021-10-22 02:01 PM 發表

爭不回來也還有很多可以為個女做的。平心靜氣和她傾吧
爭過盡咗力咪算囉

引用:
原帖由 eric1966 於 2021-10-22 04:35 PM 發表

無架啦, 斗爛咯, 鬼叫你唔帶眼識人咩, 有 loan 你就入, 你估唔洗還架,
搵外母拿出泥針下咯, 希望外家多D人企你呢便, 除非佢斷六親, 唔系多少會掌握多D訊息,
至於個女人, 佢想玩大, 咪同佢斗大咯, 佢大唔過你, 自然會搵你傾
依家個女人咪玩緊佢囉,點會唔夠玩。

引用:
原帖由 生舊叉燒食左佢 於 2021-10-23 04:53 PM 發表
你有冇佢出軌既證據?
你有證據可能會好傾啲,大家咪上庭囉,佢應該唔想自己出軌既事搞到全世界都知?
係喎如果佢有呢啲證據反告返佢轉頭~

樓主硬膠衰心軟,搵私家偵探查佢出軌在先可能一元都唔洗俾

引用:
原帖由 Verycham 於 2021-10-22 12:13 AM 發表
少少背景,結咗婚四年,有個四歲大嘅女,租緊樓住,之前都係我一個人負責搵錢,個女人負責照顧個囡,疫情關係,之前份工冇咗,收入大減,而家搵大約$16,000個月,個女人上年十二月都有出返嚟做嘢,人工大約$21,000個月,請咗個姐姐照顧個女。

個女人出嚟做嘢冇耐,大約上年十二月,已經搭上左一個男同事,我一月左右發現,佢話會分開,觀察左幾個星期,我都相信件事已經完咗,就諗住算數。

到咗二月中 ...
簡單啲
建議上庭
其實証明到你收入低比唔到可以選擇一毫子都唔洗比
不過都係上法庭等判啦
擺明而家係屈鳩你
重傾嚟傾去有咩意思
既然佢不忠在先
唔洗再同佢客氣啦

唔知近一兩年係社會事件定係經濟環境轉差我身邊都好多朋友都相繼離婚,為小朋友為資產大家爭到頭崩額裂, 樓主 件事件為例之前你跟你前妻 離婚協議書有冇 經律師協議 如果有 1500蚊係唔可以再加 如果冇 就好多爭拗論點 其實如果你想申請法援如果你過去六個月總資產總值超過20萬就可以申請, 順帶提一提你 贍養費同生活費係分開畀的 如果 你有證據或者去曾經承認自己婚外情善養費給女士係可以一毫子都不用畀的 但生活費就必須 其實 音樂費用都要下一個大前提議下 扣除你基本個人每月嘅開支 假設現在 入息中位數係兩萬元 你要用八千蚊去租樓 三千蚊工作交通費 五千元 伙食費 如果你仲有年老親人要養 都可以扣減 扣減後 所淨 幾多錢先可以 作為生活費 因為法庭唔可以要求你畀對方嘅錢令到你生活拮据甚至令到你破產

引用:
原帖由 Verycham 於 2021-10-22 12:13 AM 發表
少少背景,結咗婚四年,有個四歲大嘅女,租緊樓住,之前都係我一個人負責搵錢,個女人負責照顧個囡,疫情關係,之前份工冇咗,收入大減,而家搵大約$16,000個月,個女人上年十二月都有出返嚟做嘢,人工大約$21,000個月,請咗個姐姐照顧個女。

個女人出嚟做嘢冇耐,大約上年十二月,已經搭上左一個男同事,我一月左右發現,佢話會分開,觀察左幾個星期,我都相信件事已經完咗,就諗住算數。

到咗二月中 ...
事出自佢勾佬先至會離婚,你試揾另一個律師問下意見

引用:

到咗二月中 ...
真心答你~

你女仲細,黐住阿媽的年齡,。
女仔冇老豆都唔覺點,
冇阿媽會好陰公,
除非前妻唔適合照顧你女。

膳養費方面八千又確實多,
千五蚊又係太少,
錯又唔係你錯,
又唔係你提出離婚,
估佢條仔又比得太少或者已經散咗,
佢先同你攞八千。

申請法援搞乜搞物嘥氣居多,
你已經夠煩,
唔好再搞其他嘢,
走來走去搞手續,
最後都吉,
比你爭到你女番來又點?
一定會快樂嗎?
既來之,則安之,
既然阿女已經係佢手上,
就由得佢,
得閒就識下其他女人,
你要走出呢個旋渦、痛苦~

要勾就由得佢,阻都阻唔到

不可理喻由得佢去

引用:
原帖由 叄柒廿一 於 2021-10-26 07:34 PM 發表

女人勾佬已經不是奇事
都係怪現世代開放女權,性別平等,靠到D女人心雄晒

條款唔啱就唔好簽,報警個女俾佢禁錮,大家爛鬥爛,話埋俾女知,爸爸媽媽嘅分開,係因為媽媽有男朋友

引用:
原帖由 出入藍色筍盤 於 2021-11-11 08:04 PM 發表
條款唔啱就唔好簽,報警個女俾佢禁錮,大家爛鬥爛,話埋俾女知,爸爸媽媽嘅分開,係因為媽媽有男朋友
俾個女知道,佢嘅成長會唔會冇咁好

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]