• 瀏覽: 9,144
  • 回覆: 50
  • 追帖: 3
在人前個個羨慕我嫁咗個好老公,個個都認為佢職業好好,喺人哋面前個個都以為我衣食無憂對我又好。

係人後佢離過婚又有小朋友前妻一家養,生活費我大部分靠自己,職業以前搵大把錢,但疫情後收入大減,日日同我呻窮。

如不計錢不計陪我的時間,佢係對我好好,我要維護佢面子,唔可以話比人知破壞佢形象,真係辛苦,好後悔嫁錯郎

同佢一齊我壓力好大,我都要咁上下能力先配合到佢,外型又要keep得好,十足十林作同裕美,其實我好同情裕美,無論我揾幾多錢D人都話貪林作錢,但實際我是靠自己,我學歷低揾的工同事都係學歷低,一知我有老公就總係踩下我比說話我聽,就算我同老公走在一起D人都當我透明,閃光燈重係佢身上,個個只向佢問好。

我好似做咗賴蛤蟆食緊天鵝肉,奉勸諗住嫁有錢人的女仔,無返咁上下能力真係唔好諗住可以飛上枝頭變鳳凰,灰姑娘嘅故事係假的

熱賣及精選
老公開公司?
使乜理人點講

引用:
原帖由 Mimmywhite 於 2021-10-22 12:07 AM 發表

在人前個個羨慕我嫁咗個好老公,個個都認為佢職業好好,喺人哋面前個個都以為我衣食無憂對我又好。

係人後佢離過婚又有小朋友前妻一家養,生活費我大部分靠自己,職業以前搵大把錢,但疫情後收入大減,日日同我呻窮。

如不計錢不計陪我的時間,佢係對我好好,我要維護佢面子,唔可以話比人知破壞佢形象,真係辛苦,好後悔嫁錯郎

同佢一齊我壓力好大,我都要咁上下能力先配合到佢,外型又要keep得 ...
結婚前唔知佢咩料?

引用:
原帖由 ttggyyhhnn 於 2021-10-22 12:35 AM 發表

結婚前唔知佢咩料?
知!我以為我可以忍,但係我忍咗20年就快忍唔住。

引用:
原帖由 Mimmywhite 於 2021-10-22 12:38 AM 發表

無架啦,都忍咗廿年咪忍埋佢囉
下世再做女人記得搵住好人家

引用:
原帖由 chocolate321 於 2021-10-22 12:19 AM 發表

老公開公司?
使乜理人點講
老公金錢方面滿足唔到我,有疫情時我自力更生揾工,又比我好彩搵到D錢,老細就更係踩下我,同事話我老公唔好,陪唔到你又離過婚的男人如垃圾,返工曰曰聽說話好難唔入耳

引用:
原帖由 ttggyyhhnn 於 2021-10-22 12:41 AM 發表

無架啦,都忍咗廿年咪忍埋佢囉
下世再做女人記得搵住好人家
下世有得揀,絕對晤揾離婚的男人

引用:
原帖由 Mimmywhite 於 2021-10-22 12:46 AM 發表

老公金錢方面滿足唔到我,有疫情時我自力更生揾工,又比我好彩搵到D錢,老細就更係踩下我,同事話我老公唔好,陪唔到你又離過婚的男人如垃圾,返工曰曰聽說話好難唔入耳
點解同事會知你老公唔好?

引用:
原帖由 玉靈龍 於 2021-10-22 07:03 AM 發表

點解同事會知你老公唔好?
離過婚的男人全部都無個好,好就唔離婚,我的同事個個都大年紀一婚到尾,接受唔到離過婚的人

引用:
原帖由 Mimmywhite 於 2021-10-22 00:38 發表

你ON9姐用到個忍字就證明你願意受委屈啦...仲嫁左廿年真係自作自受...兩個做法一係離婚分身家,不過你講到咁應該冇乜分到...二就離婚...講完

外人睇好風光,但家家有本難唸的經,有時真係有苦自己知

引用:
原帖由 Mimmywhite 於 2021-10-22 09:34 AM 發表

離過婚的男人全部都無個好,好就唔離婚,我的同事個個都大年紀一婚到尾,接受唔到離過婚的人
離過婚有小朋友真係好麻煩.... 姐係同前妻斷唔到

引用:
原帖由 布甸貓 於 2021-10-22 11:16 AM 發表

離過婚有小朋友真係好麻煩.... 姐係同前妻斷唔到
係成世養住,無論背景如何好都要打折,男女都係麻煩,就算我keep 得如何好,年紀大又離過婚好難搵好男人

引用:
原帖由 持久男 於 2021-10-22 09:55 AM 發表

你ON9姐用到個忍字就證明你願意受委屈啦...仲嫁左廿年真係自作自受...兩個做法一係離婚分身家,不過你講到咁應該冇乜分到...二就離婚...講完
錢又唔係多到分到億億聲,我自己都可以揾。現在才離婚一個人,搵幾十歳吖伯我又對唔落,後生我又怕佢呃我錢,能力無咁上下我又唔中意,有能力的又唔會吼我呢種女人我又唔係明星,單身又唔想到老又可憐,所以先忍多年。

佢對你好米得囉,如果你為錢嘅咁米搵個第個

提示:支持鍵盤翻頁左 右