• 瀏覽: 11,959
  • 回覆: 50
  • 追帖: 3
引用:
原帖由 myqc2 於 2021-10-23 10:21 AM 發表

無事呻吟
無事找屎
煩惱自找
浪費時間
.

頂唔順未分開下囉
現代婚姻唔代表一定可以一世!

引用:
原帖由 tongtong2047 於 2021-10-23 11:00 AM 發表
頂唔順未分開下囉
現代婚姻唔代表一定可以一世!
.

做人難,做女人更難。

引用:
原帖由 Mimmywhite 於 2021-10-22 12:46 AM 發表

老公金錢方面滿足唔到我,有疫情時我自力更生揾工,又比我好彩搵到D錢,老細就更係踩下我,同事話我老公唔好,陪唔到你又離過婚的男人如垃圾,返工曰曰聽說話好難唔入耳
陪唔到你又離過婚的男人如垃圾

呢個真

引用:
原帖由 Mimmywhite 於 2021-10-22 12:07 AM 發表
在人前個個羨慕我嫁咗個好老公,個個都認為佢職業好好,喺人哋面前個個都以為我衣食無憂對我又好。

係人後佢離過婚又有小朋友前妻一家養,生活費我大部分靠自己,職業以前搵大把錢,但疫情後收入大減,日日同我呻窮。

如不計錢不計陪我的時間,佢係對我好好,我要維護佢面子,唔可以話比人知破壞佢形象,真係辛苦,好後悔嫁錯郎

同佢一齊我壓力好大,我都要咁上下能力先配合到佢,外型又要keep得 ...
早離婚,早幸福

為錢做雞好過,辛苦一時,好過辛苦一世
樓主好快抑鬱,痛苦一世,一生人係咁先了

你咩學歷 ?

現職什麼 ?

現薪金多少 ?

忍咗20年
已知後悔時係幾時?

引用:
原帖由 Mimmywhite 於 2021-10-22 12:46 AM 發表

老公金錢方面滿足唔到我,有疫情時我自力更生揾工,又比我好彩搵到D錢,老細就更係踩下我,同事話我老公唔好,陪唔到你又離過婚的男人如垃圾,返工曰曰聽說話好難唔入耳
理人講咁多做乜,問題不在於你老公,你太在意別人眼光

你嫁錯人咁唔開心又留?多餘

引用:
原帖由 Mimmywhite 於 2021-10-22 12:07 AM 發表
在人前個個羨慕我嫁咗個好老公,個個都認為佢職業好好,喺人哋面前個個都以為我衣食無憂對我又好。

係人後佢離過婚又有小朋友前妻一家養,生活費我大部分靠自己,職業以前搵大把錢,但疫情後收入大減,日日同我呻窮。

如不計錢不計陪我的時間,佢係對我好好,我要維護佢面子,唔可以話比人知破壞佢形象,真係辛苦,好後悔嫁錯郎

同佢一齊我壓力好大,我都要咁上下能力先配合到佢,外型又要keep得 ...
你睇人好,人睇你好。識個只係俾錢你但守生寡嘅男人又係得個煩,完美人好難,有得必有失。珍惜現在,抱怨好正常,但認真便輸了。

樓主自己都本身係有唔少問題.

引用:

灰姑娘

有代價~!

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]