• 瀏覽: 1,978
  • 回覆: 21
  • 追帖: 1
如果最後無一生一世, 分左手。
甘之前比落甘多錢。。。做左老襯

熱賣及精選
生活了一輩子了還要離婚啊

呢個世界都係GIVE and TAKE,
要睇你之前做唔做到物有所值咁解,
講得衰D就係叫雞都要比錢啦。
如果個D係收兵,手都未拖過就要你比呢樣個樣個D,就叫佢死開啦。
相反,人地真係同你生活過,你比既純粹都係衣食住行,
又無呃過你d乜野錢,就算最後真係分開,個人都覺得ok。

引用:
原帖由 半夏珍貴的花貓 於 2021-10-20 09:15 PM 發表

如果最後無一生一世, 分左手。
甘之前比落甘多錢。。。做左老襯

你覺得愛情係咩先~

引用:
原帖由 小魔女yiyi 於 2021-10-25 01:29 PM 發表

你覺得愛情係咩先~
已經唔關愛情係咩事, 講就一回事。
因為現代既愛情,摻雜了太多東西了。。
金錢,對生活既態度,雙方既家庭等

引用:
原帖由 半夏珍貴的花貓 於 2021-10-25 02:22 PM 發表

已經唔關愛情係咩事, 講就一回事。
因為現代既愛情,摻雜了太多東西了。。

一切都講能力吧~~

引用:
原帖由 fwho 於 2021-10-24 09:55 PM 發表

呢個世界都係GIVE and TAKE,
要睇你之前做唔做到物有所值咁解,
講得衰D就係叫雞都要比錢啦。
如果個D係收兵,手都未拖過就要你比呢樣個樣個D,就叫佢死開啦。
相反,人地真係同你生活過,你比既純粹都係衣食住行,
又無呃過你d乜野錢,就算最後真係分開,個人都覺得ok。
呢樣野我都明, 但如果你,拍過幾段拖,
當時緊係覺得,同對方去街,男仔比錢,風度嘛,應該丫, 然後分手同你講無未來,你儲唔到錢,

然後再諗番轉頭, 我呢幾年, 又洗錢又花時間,
到頭來比人嫌棄,唔識講了。。。

依一刻我係甘諗啦。。。無辦法。。

引用:
原帖由 寒冬遠方的高峰 於 2021-10-22 10:19 AM 發表

生活了一輩子了還要離婚啊
甘呢樣野真係無計了。。

引用:
原帖由 小魔女yiyi 於 2021-10-25 02:24 PM 發表

一切都講能力吧~~
唔知丫,可能再唔係年輕既時候,鐘意就一齊,開心就好,有愛就夠吧。。。

引用:
原帖由 半夏珍貴的花貓 於 2021-10-25 12:24 PM 發表

呢樣野我都明, 但如果你,拍過幾段拖,
當時緊係覺得,同對方去街,男仔比錢,風度嘛,應該丫, 然後分手同你講無未來,你儲唔到錢,

然後再諗番轉頭, 我呢幾年, 又洗錢又花時間,
到頭來比人嫌棄,唔識講了。。。

依一刻我係甘諗啦。。。無辦法。。
其實我段段感情都係我出街比錢,一齊住屋租都係我交,有時又送下D小禮物。
我會覺得當下大家係認真既,衣食住行唔駛得幾多。
我唔係想話師兄你,不過儲唔到錢,係睇你既收入,你自己都要駛,只不過係駛多份。
當你搵一萬,拍拖時大家都可能係食下大X樂,老麥咁。
如果佢一開始嫌你,根本就唔會拍拖,唔會駛錢落去。
不過如果係因為你充大頭鬼,拍拖就去高消費地方,之後日日自己捱面包,咁就係你自己問題。過左去咪當回憶,有D真係反晒面既,自己講得衰D,當佢係雞,除開咪一千幾百射一次,
間唔中仲有得中出,都唔係貴。。。咁樣想可能無覺得咁蝕。

引用:
原帖由 半夏珍貴的花貓 於 2021-10-25 02:37 PM 發表

唔知丫,可能再唔係年輕既時候,鐘意就一齊,開心就好,有愛就夠吧。。。
鐘意就一齊,開心就好,有愛就夠吧

三樣要互相既~~

引用:
原帖由 fwho 於 2021-10-25 02:37 PM 發表

其實我段段感情都係我出街比錢,一齊住屋租都係我交,有時又送下D小禮物。
我會覺得當下大家係認真既,衣食住行唔駛得幾多。
我唔係想話師兄你,不過儲唔到錢,係睇你既收入,你自己都要駛,只不過係駛多份。
當你搵一萬,拍拖時大家都可能係食下大X樂,老麥咁。
如果佢一開始嫌你,根本就唔會拍拖,唔會駛錢落去。
不過如果係因為你充大頭鬼,拍拖就去高消費地方,之後日日自己捱面包,咁就係你自己問題。過 ...
唯有係甘諗啦, 只能怪自己能力唔高

引用:
原帖由 小魔女yiyi 於 2021-10-25 02:37 PM 發表

鐘意就一齊,開心就好,有愛就夠吧

三樣要互相既~~
希望過幾年可以搵到,祝大家都幸福

引用:
原帖由 半夏珍貴的花貓 於 2021-10-25 03:44 PM 發表

唯有係甘諗啦, 只能怪自己能力唔高
過左去就算啦,結婚前佢走左,
阿Q精神咁講句,總好過結婚後佢覺得你比唔到佢要既生活,
帽完你之後再跟佬走。到時就真係TOTAL LOSS。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]