• 瀏覽: 8,352
  • 回覆: 42
話說今日係我同老婆嘅拍拖周年紀念日,我仲突登拎咗半日假諗住返屋企煮飯仔煎牛扒整燭光晚餐畀老婆食一齊慶祝。
平時我成日都要OT所以老婆有時都會返外家食埋飯先返屋企,有時我知嗰日可以準時走就會預先同佢講。

我收工嗰陣打咗畀老婆問佢今日幾點收工,老婆開頭以為我去接佢收工就同我講:我今晚約咗班朋友去A度打邊爐喎,你諗住一齊去呀?
真係好彩有打畀老婆問下佢幾點收工,如果唔係返到屋企煮好晒先知佢唔返嚟食就真係成碌葛咁,唔通一個人食兩碟咩…
之後我就同老婆講今日係我哋嘅拍拖周年紀念,不如一齊返屋企食飯?
佢話:唔呀,好難得我哋先約得齊班朋友去打邊爐,人哋都可能買晒嘢啦我點推人姐?不如你跟埋我一齊去咪得囉,我哋又可以一齊食,我又唔使推咗佢哋。仲有呀,婚都結埋啦仲慶咩祝拍拖周年姐?我邊記到咁多紀念日呀?

結果,我老婆唔記得咗拍拖紀念日不得之,仲要嬲咗我點解要慶祝拍拖紀念日…
而今晚我就要跟埋佢上去朋友度一齊打邊爐…
唉,點解我有心記紀念日都係錯呀?

熱賣及精選
你投錯胎啦你應該係女人泥的

睇你老婆對日子上唔上心姐

引用:
原帖由 Cheung1022 於 2021-10-20 05:35 PM 發表

睇你老婆對日子上唔上心姐
我老婆對邊個姊妹生日呢啲日子咪上心囉

你地結婚幾多年?

師兄試下係之前就同老婆講定啦, 你老婆唔似啲會受驚喜嘅人

引用:
原帖由 食神係我 於 2021-10-20 17:16 發表

話說今日係我同老婆嘅拍拖周年紀念日,我仲突登拎咗半日假諗住返屋企煮飯仔煎牛扒整燭光晚餐畀老婆食一齊慶祝。
平時我成日都要OT所以老婆有時都會返外家食埋飯先返屋企,有時我知嗰日可以準時走就會預先同佢講。

我收工嗰陣打咗畀老婆問佢今日幾點收工,老婆開頭以為我去接佢收工就同我講:我今晚約咗班朋友去A度打邊爐喎,你諗住一齊去呀?
真係好彩有打畀老婆問下佢幾點收工,如果唔係返到屋企煮好晒先知佢 ...
婚都結埋就平常心啦...老虎唔記得好正常...記得你仲驚

引用:
原帖由 食神係我 於 2021-10-20 05:16 PM 發表

真係好彩有打畀老婆問下佢幾點收工,如果唔係返到屋企煮好晒先知佢 ...
嫁給你,你老婆心底里其實可能好後侮,以為可以做少奶奶,點知重要返工。已經後侮得要死,重去慶祝,唔系話?

似角色調轉左

唔記得咪仲好,送少份禮物

今年你記得, 佢唔記得,..............有乜好紀念吖.............

明年佢記得, 你唔記得,..............你死梗...........

引用:
原帖由 持久男 於 2021-10-21 12:41 PM 發表

婚都結埋就平常心啦...老虎唔記得好正常...記得你仲驚

引用:
原帖由 仲夏有作業 於 2021-10-21 16:26 發表

記得既話你估駛唔駛買禮物呀啦

嘩,咁攪法真係好多紀念日喎

引用:
原帖由 食神係我 於 2021-10-20 05:16 PM 發表

我從來唔記呢啲野,連自己生日都唔會興祝,但我愛我老公,平常心啦!

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]