• 瀏覽: 1,561
  • 回覆: 11
有時候,莫名的心情不好,不想和任何人說話,只想一個人靜靜的發呆。有時候,夜深人靜,突然覺得不是睡不着,而是固執地不想睡。有時候,聽到一首歌,就會突然想起一個人。有時候,別人突然對你說,我覺得你變了,然后自己開始百感交集。——丟了的自己,只能慢慢撿回來。

熱賣及精選
人生就係咁,就算你擁有了愛情和穩定工作,但有些時間係想一個人靜靜地過。

引用:
原帖由 半夏真鳳凰 於 2021-10-20 03:45 PM 發表

有時候,莫名的心情不好,不想和任何人說話,只想一個人靜靜的發呆。有時候,夜深人靜,突然覺得不是睡不着,而是固執地不想睡。有時候,聽到一首歌,就會突然想起一個人。有時候,別人突然對你說,我覺得你變了,然后自己開始百感交集。——丟了的自己,只能慢慢撿回來。
想起老公老婆以外既人?

引用:
原帖由 半夏真鳳凰 於 2021-10-20 03:45 PM 發表

沒有自我?

引用:

同感,而且這種感覺並非偶爾

是的,人有時候就想獨處

我也是

太著意別人對自己既睇法,會活得很累,人隨著經歷而改變,這是很正常的事。只要知道初心沒改變,其他事就別太著意。

引用:
原帖由 半夏真鳳凰 於 2021-10-20 15:45 發表

我成日都係咁架喎~ 冇咩事o既
如果有咩咪搵人講,冇friend 講咪搵個網友講下囉
我成日都會咁做

你係個感性的人,唔太影響你生活就可以。感性的人 比理性的人 更能感受生活各種事情,理性的人 有時反而錯過了 這些生活上該有的感覺,好似來這個世界,就只為了做一部解決問題的機器。

我都會咁呀,總會有點好孤單既感覺

講得對

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]