• 瀏覽: 1,234
  • 回覆: 12
嘔奶?腹瀉?便秘?定係出紅疹?
我依家唔sure bb係咪敏感,唔知應該幫佢轉普通奶粉定低敏奶粉好...

熱賣及精選
你擔心既話就直接帶BB去睇醫生先啦
如果係敏感既醫生會建議你轉低敏

引用:
原帖由 沒有世界的盡頭 於 2021-10-20 01:30 PM 發表

係呀,我個陣都係聽醫生suggest先幫bb轉咗飲aptxxil essxxsis php,入面隻水解蛋白bb易d吸收

你可以先試下enfinxxxx既,呢隻成份比較溫和,
嚴重既去睇醫生同考慮轉低敏

引用:
原帖由 沒有世界的盡頭 於 2021-10-20 01:30 PM 發表

佢依家淨係嘔奶同埋有少少腹瀉咁,唔知係呢兩日凍親定係過敏

引用:
原帖由 fongkaiwai 於 2021-10-21 12:46 PM 發表

都有可能,不過真係唔sure既就最好帶佢去睇醫生啦,始終我地唔係專業人士,好難分清楚

引用:
原帖由 nolonogy 於 2021-10-20 05:02 PM 發表

係呀,我個陣都係聽醫生suggest先幫bb轉咗飲aptxxil essxxsis php,入面隻水解蛋白bb易d吸收
我契仔都係飲緊呢隻, 之前見佢皮膚仲係麻麻地, 前幾日見到佢皮膚已經滑一滑咁

引用:
原帖由 fongkaiwai 於 2021-10-21 12:46 PM 發表

都有機會係腸胃敏感架, bb皮膚點呀?

如果佢真係對牛奶過敏一定會成日喊。我大人大者都頂唔順,病左咁

引用:
原帖由 qweasd223 於 2021-10-22 01:05 PM 發表

我契仔都係飲緊呢隻, 之前見佢皮膚仲係麻麻地, 前幾日見到佢皮膚已經滑一滑咁
同埋腸胃都好d架,我bb個陣係因為腸胃敏感先轉~

引用:
原帖由 qweasd223 於 2021-10-22 01:05 PM 發表

都有機會係腸胃敏感架, bb皮膚點呀?
皮膚暫時又ok, 冇起紅點粒粒

引用:
原帖由 仲夏有作業 於 2021-10-24 10:37 AM 發表

如果佢真係對牛奶過敏一定會成日喊。我大人大者都頂唔順,病左咁
喊就實有既,我又唔係好識分...
不過呢兩日d便便好似又正常返,我再觀察多兩日先

我都想知

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]