• 瀏覽: 1,588
  • 回覆: 14
香港好似真係好多BB有敏感
早兩日做咗個風險評估先知BB都係高風險
不過暫時又唔覺佢有敏感或者免疫力差
可能因為未夠6個月仲有抗體…
但都有D擔心,唔知點先可以令BB免疫力好D?

熱賣及精選
覺,好多BB都有濕疹問題

邊度有得做風險評估?? 

我bb之前都有濕疹問題呀,好彩飲enfinxxxx之後都改善左出少左

引用:
原帖由 talkwithme 於 2021-10-20 01:58 PM 發表

邊度有得做風險評估?? 
我online做架咋簡單答幾條問題就會出結果

引用:
原帖由 kkbb761 於 2021-10-25 10:59 AM 發表

我online做架咋簡單答幾條問題就會出結果
你係開刀生?開刀生免疫力係有機會差D,盡量餵多幾個月人奶啦

引用:
原帖由 犯法呀 於 2021-10-25 11:39 AM 發表

你係開刀生?開刀生免疫力係有機會差D,盡量餵多幾個月人奶啦
係呀,都有盡量餵,不過唔夠佢食之後都有補奶粉,依家補緊aptaxxl白金版,暫時都食得幾好

引用:
原帖由 kkbb761 於 2021-10-25 12:17 PM 發表

係呀,都有盡量餵,不過唔夠佢食之後都有補奶粉,依家補緊aptaxxl白金版,暫時都食得幾好
幾好呀,你係買新版?我見新版好似特別啱d開刀bb食,益生菌多d

是這樣噠

引用:
原帖由 kkbb761 於 2021-10-20 11:59 AM 發表

香港好似真係好多BB有敏感
早兩日做咗個風險評估先知BB都係高風險
不過暫時又唔覺佢有敏感或者免疫力差
可能因為未夠6個月仲有抗體…
但都有D擔心,唔知點先可以令BB免疫力好D?
阿仔之前飲奶粉之後試過便秘同有紅疹
轉左幾款, 係最後飲A+ NEURx PRO 之後情況先好轉

引用:
原帖由 BillPhilips 於 2021-10-27 10:52 PM 發表

阿仔之前飲奶粉之後試過便秘同有紅疹
轉左幾款, 係最後飲A+ NEURx PRO 之後情況先好轉
我個個都係飲緊佢, 見佢唔同營養都有, 價錢又唔貴, 飲落又幾好幾健康, 生長線一直都KEEP 到50呀

引用:
原帖由 沒有世界的盡頭 於 2021-10-20 01:32 PM 發表

覺,好多BB都有濕疹問題
我家BB就是濕疹

引用:
原帖由 天天疑惑的手袋 於 2021-10-28 05:31 PM 發表

我家BB就是濕疹
我bb都係有濕疹問題
我幫佢轉左enfin itas,好似慢慢好緊

同意, 特別係皮膚問題, 如過敏同濕疹.

引用:
原帖由 cherrlitze 於 2021-10-28 05:39 PM 發表

我bb都係有濕疹問題
我幫佢轉左enfin itas,好似慢慢好緊
呢隻奶粉有母乳成份,比較溫和,輕微敏感B係岩飲既,
嚴重既就要睇醫生

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]