• 瀏覽: 2,495
  • 回覆: 19
有個女四歲,讀緊k2,又意外有咗五個月,全家得先生一個人做野,要捱貴租,買餸又貴,懷孕後又要買孕婦裝,成日因為錢嘈交,真系貧賤夫妻百事哀。每日系屋企都好悶,全職媽媽真系有苦無地方講

熱賣及精選
引用:
原帖由 最肥嘅番梘 於 2021-10-20 11:05 AM 發表

有個女四歲,讀緊k2,又意外有咗五個月,全家得先生一個人做野,要捱貴租,買餸又貴,懷孕後又要買孕婦裝,成日因為錢嘈交,真系貧賤夫妻百事哀。每日系屋企都好悶,全職媽媽真系有苦無地方講
全世界得你一個全職媽媽辛苦 ? 其他全職媽媽好舒服,好歎 ??

只怪你5識揀怨都冇用

引用:
原帖由 最肥嘅番梘 於 2021-10-20 11:05 AM 發表

真係好辛苦,識多啲 媽媽朋友 或 搵多D 親人(四大長老) 傾下或活動一下。

四個人應該可以快啲上公屋吧⋯⋯

引用:
原帖由 肥佛 於 2021-10-20 12:16 PM 發表

只怪你5識揀怨都冇用
點夠你咁識揀........SWD 養你幾十年,唔使工作,日日 24 小時上鄉土

引用:

你冇計劃過先生咩?

引用:
原帖由 肥佛 於 2021-10-20 12:16 PM 發表

只怪你5識揀怨都冇用
唔識揀咩你意思揀錯老公?唔係你話揀有錢就有錢㗎。

引用:
原帖由 singsingbaby 於 2021-10-20 04:12 PM 發表

真係好辛苦,識多啲 媽媽朋友 或 搵多D 親人(四大長老) 傾下或活動一下。

識多啲媽媽級人馬開解下佢都好~

引用:
原帖由 singsingbaby 於 2021-10-20 04:12 PM 發表

公屋快極應該都要七八年。

引用:
原帖由 abcd. 於 2021-10-20 09:01 PM 發表

你冇計劃過先生咩?
冇諗過生多個,意外。

引用:
原帖由 最肥嘅番梘 於 2021-10-20 09:56 PM 發表

冇諗過生多個,意外。
避孕嘛

引用:
原帖由 abcd. 於 2021-10-20 09:56 PM 發表

避孕嘛
有子宮環都中招,睇嚟要絕育先得

引用:
原帖由 最肥嘅番梘 於 2021-10-20 11:49 PM 發表

有子宮環都中招,睇嚟要絕育先得
有子宮環都中招,可以告嗰間公司嗎?

揾人傾訴係最好

無辦法

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]